E shtunë, 24 Shkurt, 2024

Vesa Llanaj Liço emërohet drejtoreshë e Arsimit në Elbasan

- Advertisement1-

Vesa Llanaj Liço merr zyrtarisht detyrën si Drejtoreshë e Zyrës Vendore Arsimore Elbasan.

Nënkryetares së Bashkisë së Elbasanit, prej 5 vitesh, i besohet një pozicion i ri drejtues në një nga sektorët më të rëndësishëm vendor.

- Advertisement -

Znj. Liço u emërua në këtë detyrë pas dorëheqjes së Z. Ermir Çela i cili e mbajti këtë post prej dy vitesh.

Emërimi i Zonjës Liço në këtë detyrë nuk është i rastësishëm, por pasojë e një kariere të ndërtuar me punë dhe përkushtim.

Teksa prej disa vitesh ishte e angazhuar në sektorin privat, në vitin 2016 Vesa Llanaj Liço merr besimin e Kryetarit të Bashkisë si Përgjegjëse e Protokollit Zyrtar pranë Bashkisë së Elbasanit.

- Advertisement -

Në vitin 2018 Znj. Liço emërohet Drejtoreshë e Politikave të Arsimit dhe Rinisë në Bashkinë e Elbasanit.

Pikërisht ky sektor e afroi Znj. Liço me politikat arsimore, projektet dhe përpjekjet e vazhdueshme për evoluimin e sistemit arsimor drejt standardeve europiane.

Në kontakt të vazhdueshëm me mësues, edukatorë e nxënës, duke ndjekur në vijimësi dhe duke këmbëngulur për më shumë investime në shkolla e kopshte, Vesa Liço ishte personi më i përshtatshëm të cilit Ministrja e Arsimit Ogerta Manastirliu i besoi mes shumë kandidaturave.

- Advertisement -

Nga viti 2019 e në vijim Znj. Vesa Liço mban postin e Nënkryetares së Bashkisë Elbasan ku sërisht në varësi të saj, mes të tjerave ka pasur në fokus Drejtorinë e Politikave të Arsimit dhe Rinisë.

Në të gjitha detyrat publike që i janë besuar Znj. Liço ka treguar, në radhë të pare, respekt në zbatimin e ligjeve dhe më pas korrektësi e përgjegjshmëri në detyrën parësore të shërbimit ndaj qytetarit.

Bijë e dy prindërve arsimtarë, për Vesa Liçon, pozicioni drejtues në ZVA Elbasan sjell me vete edhe një ndjeshmëri personale dhe përbën një sfidë edhe më të madhe ta çuar përpara trashëgiminë e arsimdashësve elbasanas.

Marrë nga Elbasaninews.al

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Nga Besnik Alili: Mësimdhënia nuk është vetëm profesion por është edhe një art i të jetuarit

Besnik Alili -profesor i grupit klasor pranë shkollës fillore komunale "Përparimi", Reçicë e Madhe...

Malvina Lamçe Rista: Mësimdhënia nuk është një punë e lehtë

Ata që punojnë çdo ditë për të ndriçuar mendjen e fëmijëve, e dinë shumë...

Asije Berisha, zgjedhet mësuesja më e mirë në shkollën “Xhevat Berisha” në Prizren

Asije Berisha, është zgjedhur mësuesja më e mirë në shkollën "Xhevat Berisha" në Prizren,...

Nxënësit e shkollës “Anton Zako-Çajupi” në Mitrovicë vizitojnë kompaninë LIRI në Prizren – shikojnë nga afër procesin e prodhimit

Nxënësit e shkollës fillore "Anton Zako-Çajupi" në Mitrovicë kanë vizituar kompaninë LIRI në Prizren...