E martë, 21 Maj, 2024

Vanesita Golemi, 14-vjeçarja nga Berati – ylli në ardhje i muzikës shqiptare

- Advertisement1-

 Intervistoi: Donat Maloku

Shqipëria dhe Kosova kanë shumë fëmijë të talentuar në fusha të ndryshme.

- Advertisement -

Media për fëmijë “Kids of Kosova” (www.kidsofkosova.net) po i jep hapësirë fëmijëve që kanë talentë dhe tashmë ka realizuar intervista me disa prej tyre.

Në këtë shkrim “Kids of Kosova” do të prezantoj një vajzë të talentuar, e cila ka nisur rrugën për t’u bërë këngëtare qysh në moshën 3-vjeçare. Fjala është për Vanesit Golemi nga qyteti i Beratit.

Vanesita padyshim se mund të quhet si një nga yjet në ardhje të muzikës, pasi deri tani si këngëtare për fëmijë ka rrëmbyer disa çmime. 

- Advertisement -

Kids of Kosova: Një prezantim, nga jeni, sa vjeçare, ku vijoni mësimet?

Vanesita Golemi: Jam 14 vjeçare, vij nga qyteti i Beratit.

Kids of Kosova: Në cilin moshë keni filluar të merreni me muzikë?

- Advertisement -

Vanesita Golemi: Që në moshën 3-vjeçare kam filluar të këndoj dhe nga atëherë e deri tani muzika është bërë pjesë e pandashme e jetës time.

 

Kids of Kosova: A keni marrë pjesë në ndonjë festival për fëmijë, nëse po në cilin?

Vanesita Golemi: Kam marrë pjesë në festivale kombëtare dhe internacinale si: Festivali i fëmijëve të qytetit të Beratit. Në festivalin international “Rising Stars” në Kosovë, “Prepring Stars Festival” në Rumani , International Competition “Radiant Ray” në Moldavi, “Sing at home “ në Itali, “Lemari “ në Bjellorusi, “Internationale Online Muzic Contest “ në Maqedoni dhe “World Vision 2020 “ në Armeni .

Kids of Kosova: A keni fituar ndonjë çmim deri tani, nëse po na tregoni në cilin festival?

Vanesita Golemi: Kam fituar çmime dhe ftesa për në festivale internacionale.

Në Festivalin e 46 të qytetit të Beratit çmimin e 3

Në Festivalin e 47 të qytetit të Beratit çmimin e 2

Në Festivalin “ Let’s shine together” çmimin e 2 dhe çmimin e publikut

Në Festivalin “Preparing Stars Festival” çmimin e publikut dhe çmimen e 1

Në Festivalin “Sing at home” çmimin e 2 dhe të 3 në kategorin Pop dhe Folk

Në Festivalin “Lemari” çmimin e 3

Në Festivalin “Rising Stars” kam ftuar ftes per në “Bled Golden Microphone “

Gjithashtu dhe me diploma në festivale të tjera

Kids of Kosova: Për fund, mesazhi juaj për bashkëmoshatarët tuaj?

Vanesita Golemi: Mesazhi im për bashkëmoshatarët e mi është :

Nëse keni talent asnjëherë mos u ndalni për të realizuar ëndrrën e tuaj.

(Kidsofkosova)

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

INTERVISTË: Isa Zenuni, drejtor i shkollës “Jahë Salihu” në Molliq të Gjakovës: Performanca e mësimdhënësve të bëhet nga inspektorët e arsimit

Gazeta Online AlbanianEducation.net që i dedikohet fushës së arsimit ditë më parë publikoi një...

INTERVISTË | Mësuesja Anduena Hajredinaj: Kam ecur 3 orë këmbë paralufte për të mbajtur mësimin – ja rrëfimi im

Anduena Hajredinaj Buqani, e nisi profesionin si mësimdhënësve paralufte, saktësisht para 28 viteve. Kujton...

Drejtori Rrahim Bekteshi: Misionin e mësuesit e kisha në shpirt, ky mision rritej me kohën

Intervistë e drejtorit të shkollës ”Emin Duraku” në Prizren, ma.sc. Rrahim Bekteshi e realizuar...

INTERVISTË: Shqipe Berisha, mësuese në shkollën e të verbërve në Pejë: Puna në këtë institucion një mision – asnjëherë s’do të largohem

Qendra Burimore “Xheladin Deda “ në Pejë , e vetmja qendër në Kosovë që...