E hënë, 26 Shkurt, 2024

Tre mënyra të thjeshta për t’u mësuar fëmijëve tuaj ngjyrat

- Advertisement1-

Çdo fëmijë dëshiron kohë për të mësuar ngjyrat, por kjo nuk do të thotë që ju nuk duhet të filloni arsimimin herët.


Këtu janë disa mënyra të thjeshta për ta ndihmuar fëmijën tuaj ta bëjë këtë:

- Advertisement -

Filloni të mësoni ngjyrat në mënyra të thjeshta, empirike. Për shembull, tregoni fëmijës objekte ose mure të ndryshme në shtëpi dhe tregoni se çfarë ngjyre ka secili prej tyre. Me përsëritje të vazhdueshme ai do të fillojë të regjistrojë në mendjen e tij të vogël disa ngjyra bazë.

Merrni libra apo revista për fëmijë me shumë ngjyra që do të nxisin interesin e fëmijës për t’i shfletuar vetë. Pra, do të gjeni mundësi për ta informuar për ngjyrat.

Ju gjithashtu mund t’i mësoni fëmijës ngjyrat me lodrat përkatëse edukative që disponohen në treg. A ka mënyrë më të mirë sesa të kombinosh argëtimin dhe mësimin!

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Alp Morina (1-vjet e gjysmë), nga Lumishta e Malishevës ka nevojë për ndihmë

Apel për ndihmë! Alp (Liridon) Morina, nga fshati Lumishtë komuna Malishevë, mosha 1vit e gjashtë...

Vipa çips: Sigurinë e kemi gjithmonë në nivel, po eksportojmë në Itali pa asnjë pengesë

Kompania ‘Pestova’ ka reaguar lidhur me lajmin që u publikua në media lidhur me...

Blerond Maraj nga Peja ka nevojë për ndihmën tuaj

Blerond Maraj nga Peja ka nevojë për ndihmën e të gjithëve për trajtim jashtë...

A po i demotivojme fëmijët nga veshjet që i blejmë? Nga Marsida Simo (Sociologe)

  Bota e konsumit ka vite që është brendësuar në jetën tonë, duke filluar edhe...