E enjte, 20 Qershor, 2024

Sildi Hajrullaj, 13-vjeçari nga Berati – ylli në ardhje i muzikës shqiptare

- Advertisement1-

Intervistoi:  Arta Gashi

Është vetëm 13 vjeçar, por qysh tani ka rrëmbyer disa çmime. Karrierën si muzikant e nisi qysh në moshën 6-vjeçare në qytetin e lindjes në Berat të Shqipërisë, ndërsa tani shkon në shkollë të muzikës ku të ardhmen e sheh si një muzicient/këngëtar. Fjala është për Sildi Hajrullaj, i cili në një interivstë për “Kids of Kosova” (www.kidsofkosova.net) flet për karrierën e tij të deritanishme, por jo vetëm.

- Advertisement -

 

Kids of Kosova: Sa vjeçar jeni, në cilën klasë dhe në cilë shkollë vijoni mësimet?

Sildi Hajrullaj: Unë jam Sildi Hajrullaj, 13 vjeçar në klasën e tetë të shkollës artistike “Ajet Xhindole”, në Berat.

- Advertisement -

Kids of Kosova: Jeni një këngëtar i njohur i muzikës për fëmijë? Në cilën moshë keni filluar të merreni me muzikë?

Sildi Hajrullaj: Kam filluar shumë herë të merrem me muzikë. Në moshën 6 vjeçare jam prezantuar në festivalin e këngëve për fëmijë në Berat, për të vazhduar me shumë aktivitete të tjera muzikore brenda dhe jashtë Shqipërisë.

- Advertisement -

Kids of Kosova: Cilat janë deri tani sukseset tuaja? Çfarë çmime keni fituar?

Sildi Hajrullaj: Kam qenë gjithmonë i vlerësuar me çmime. Çmimin e parë që kam fituar ka qenë ‘Interpretuesi më i vogël i festivalit’, çmimi 1,2,3 gjithashtu, kam qenë pjesëmarrës në “The Voice Kids” , dhe së fundmi jam vlerësuar me vendin e 4-të në Festivalin e Maltës midis shumë shteteve konkurruese.

Përveç muzikës së lehtë preferenca ime është edhe për muzikën popullore, ku para disa vitesh në konkursin e muzikës popullore qytetare e zhvilluar në qytetin e Tiranës, jam vlerësuar me certifikatë nga artistja e njohur Margarita Xhepa.

Kids of Kosova: Cilat janë planet tuaja?

Sildi Hajrullaj: Sikurse e përmenda dhe më sipër, unë studioj në shkollën e muzikës për kitarë, dhe planet e mia në të ardhmen janë drejt muzikës.

Kids of Kosova: Për fund, mesazhi juaj për bashkëmoshatarët tuaja?

Sildi Hajrullaj: Mesazhi im për bashkëmoshatarët është që nëse kanë një pasion, të punojnë fort për të arritur suksesin. (KidsofKosova)

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

INTERVISTË| Pranvera Qerimi, mësuesja nga Ferizaj: Punën në arsim e nisa më 2022, ndjenjë e veçantë kur e kapa ditarin – s’do ta harroj...

Para dy vitesh nisi punën në arsim. Thotë se nuk do ta harroj kurrë...

INTERVISTË| Selvije Makolli, mësuesja nga Prishtina që pas orarit mëson fëmijët me kancer në Onkologji: Jam e lumtur që po ju ndihmoj

29 vite kontribut të çmueshëm në arsimin shqip si mësuese e matematikës, ku vazhdon...

INTERVISTË| Mirvete Bahtiri – drejtoreshë e shkollës “Zenel Hajdini” në Prishtinë: Të kërkojmë vazhdimisht ngritje të cilësisë në arsim

Intervistë me Mirvete Bahtiri - drejtoreshë e shkollës "Zenel Hajdini" në Prishtinë Sa është e...

INTERVISTË: Isa Zenuni, drejtor i shkollës “Jahë Salihu” në Molliq të Gjakovës: Performanca e mësimdhënësve të bëhet nga inspektorët e arsimit

Gazeta Online AlbanianEducation.net që i dedikohet fushës së arsimit ditë më parë publikoi një...