E shtunë, 24 Shkurt, 2024

Si të ktheheni në majat e karrierës si nënë

- Advertisement1-

Të riktheheni në rrugën e duhur me karrierën tuaj mund të jetë e vështirë tani që jeni prind, pasi përgjegjësitë tuaja të reja mund ta bëjnë më të vështirë përkushtimin si në jetën familjare ashtu edhe në punë.


Sidoqoftë, shumë nëna kanë karriera jashtëzakonisht të suksesshme në fushën e tyre shumë kohë pasi kanë lindur fëmijën e tyre.

- Advertisement -

Për të ndihmuar veten të ktheheni në majat e karrierës dhe të lulëzoni për vite që vijnë në punë dhe në shtëpi, lexoni më poshtë:

Merrni një kualifikim ‘online’

Shumë nëna nuk duan thjesht të kthehen në punë pas pushimit të lindjes, duan të kthehen në punë në pozicionin e ëndrrave të tyre. Prandaj, duhet të siguroheni që mund ta përdorni pushimin e lindjes me mençuri dhe të shfrytëzoni kohën më të mirë që do të keni në dispozicion, pasi nuk ka gjasa që ta keni përsëri këtë kohë të lirë, nëse nuk keni një fëmijë tjetër.

- Advertisement -

Rilidhuni me rrjetin tuaj

Kur bëni një pushim nga puna për të pasur fëmijën tuaj, mund të humbni kontaktin me disa nga lidhjet më të rëndësishme që keni brenda rrjetit tuaj. Njerëzit lëvizin në punë dhe industri të ndryshme gjatë gjithë kohës, dhe kjo mund të nënkuptojë që ju nuk njihni sa më shumë njerëz në fushën tuaj kur të ktheheni, ose që të gjithë ju kanë harruar. Pra, para se të ktheheni në punë, duhet të përpiqeni të rilidheni me rrjetin tuaj. Ju mund ta bëni këtë duke dërguar një email ose duke u telefonuar atyre. Sidoqoftë, për të parandaluar humbjen e kontaktit, duhet të përpiqeni të regjistroheni me rrjetin tuaj dhe vendin tuaj të punës në intervale gjatë gjithë pushimit tuaj të lehonisë.

Qëndroni të pranishme në rrjete sociale

- Advertisement -

Nuk ka asgjë më zhgënjyese sesa humbja e ndjekësve dhe vëmendjes që dikur ju mburrët në profilin e rrjeteve sociale të biznesit tuaj. Shumë njerëz me mendje në karrierë janë jashtëzakonisht të pranishëm në rrjete sociale si një mënyrë për të krijuar markën e tyre personale dhe për t’u lidhur me të tjerët që punojnë brenda industrisë së tyre. Sidoqoftë, nëse ndaleni së postuari dhe të qenit aktiv, mund të zbuloni se e gjithë puna e vështirë që keni bërë zbërthehet.

Diskutoni mundësitë me menaxherin tuaj

Nëse planifikoni të qëndroni brenda së njëjtës kompani, duhet të caktoni një takim me menaxherin tuaj gjatë kthimit tuaj. Gjatë këtij takimi, ju duhet të diskutoni mbi bazat, siç janë mundësia e orëve fleksibile të punës dhe një kthim gradual në punë. Jo vetëm kjo, por kjo është një mundësi kryesore për të diskutuar kushtet e kthimit tuaj. Për shembull, ju duhet të diskutoni disponueshmërinë e një promovimi ose një roli në një departament që ju do të preferonit, si dhe çdo rritje page që mendoni se po meritoni. Kjo mund t’ju ndihmojë të rrisni karrierën tuaj gjatë kthimit tuaj duke ju lejuar të filloni disa shkallë në shkallët nga ku ishit kur u larguat nga kompania.

Lexoni mbi lajmet dhe zhvillimet e industrisë

Industritë ndryshojnë dhe zhvillohen shpejtë, veçanërisht me fillimin e teknologjisë, dhe një çështje muajsh mund të bëjë të gjithë ndryshimin. Ju mund të jeni duke u kthyer në një vend pune që nuk njihet, nga mënyra se si drejtohet biznesi deri te llojet e pajisjeve që përdorni ditë për ditë. Prandaj është e rëndësishme që ju të mund të mbani një vështrim mbi zhvillimet e industrisë dhe lajmet gjatë gjithë pushimiy të lehonisë dhe më gjerë. Kjo do t’ju japë një ide se çfarë të prisni dhe do t’ju sigurojë që të jeni aq të azhurnuar sa kolegët tuaj kur të ktheheni.

Bisedoni me nënat e tjera me karrierë

Për të motivuar veten, duhet të konsideroni të flisni me nënat e tjera të karrierës që kanë qenë në të njëjtën pozitë si ju ose të lexoni në internet blogje të nënave që punojnë. Kjo do t’ju ndihmojë të merrni këshilla për ekuilibrimin e jetës, punës dhe familjes që ka funksionuar më parë për të tjerët dhe të fitoni mbështetjen emocionale që ju nevojitet për ta bërë kthimin tuaj në punë të suksesshëm.

Rishikoni CV-në tuaj

Si nënë e re, rezymeja juaj do të jetë ndryshe në mënyrë drastike sesa ishte para se të mbetesh shtatzënë. Një nga problemet kryesore për nënat është hendeku i punësimit që pushimi i lehonisë vendos në rinisjen e tyre. Sidoqoftë, ju mund ta kapërceni këtë pengesë duke krijuar rezymenë tuaj para se të ktheheni në punë. Për shembull, duhet ta plotësoni me aftësi dhe kualifikime të reja që keni fituar gjatë pushimit.

Sidoqoftë, nëse ndryshoni vetëm një gjë në rezyme tuaj, duhet të siguroheni që të shpjegoni pse ka një boshllëk në të dhënat tuaja të punësimit dhe si e keni shfrytëzuar në maksimum këtë hapësirë​​ ndërmjet punëdhënësve.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Gjejnë njëra-tjetrën pas 32 vitesh: Nënës i bie të fikët në krahët e vajzës

Një histori e trishtë është transmetuar ditën e sotme në rubrikën “Ka një mesazh...

Kujdes nëna: Këto ushqime nuk duhet t’ua jepni fëmijëve pa bërë 2 vjeç

Stomaku dhe gjithë sistemi tretës i fëmijëve është mjaft i ndjeshëm dhe nuk mund...

Ky artikull është për ju që keni planifikuar të bëheni nëna pas moshës 40-vjeçe!

Në vendin tonë, gjithnjë e më shumë gra vendosin të kenë një fëmijë në...

Momente prekëse, nëna me kancer ndahet mes lotësh nga i biri para se të niset drejt spitalit

Jonida është veçse 25 vjeç, por sëmundja e kancerit po ia shkurton jetën. Kur...