E enjte, 22 Shkurt, 2024

Shembull i mirë: Studentja Diellza Preteni përfaqësoi Universitetin e Mitrovicës në Vjenë

- Advertisement1-

Diellza Preteni, studente e Fakultetit të Edukimit në Universitetin “Isa Boletini” në Mitrovicë ka marrë pjesë në konferencën “Global Conference on the Human Right to Quality Education” që është mbajtur në Vjenë më 21-23 shtator 2021.


Kanë qenë tri tema kryesore, të cilat janë trajtuar në këtë konferencë: Arsim cilësor për grupet e cenueshme dhe të pafavorizuara, Tkurrja e hapësirës qytetare dhe liria akademike si dhe edukimi për zhvillim të qëndrueshëm dhe qytetarinë globale.

- Advertisement -

Për secilën nga këto tema janë mbajtur takime me përfaqësues nga vende të ndryshme të botës dhe në bashkëpunim me të gjithë është finalizuar drafti i “Vienna Declaration on the Human Right to Quality Education”.

Kjo konference është organizuar për nder të 100 – vjetorit të themelimit të “World University Service – Austria (WUS)”.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Nxënësja nga Gjilani emocionon veteranët e UÇK-së me letrën që i shkruan ku çmohet vepra e tyre

Nxënësja e klasës së 9-të emocionon veteranët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në Gjilan...

Mërgimtari nga Kërçova ndan 25 bursa ne mbështetje të nxënësve dhe studentëve

🎓🌟 Mbështetje për edukim, inspirim dhe punë për të ardhmen! 🌟🎓 Pronari i Swiss Ranch,...

“Pse njerëzit, të tjerë duan por me të tjerë martohen?”, e pyeti studenti… Mësuesi i jep përgjigjen e jetës!

Një student e pyeti Profesorin e tij, “Pse njerëzit shpesh martohen me një person...

Nxënësja Lenë Osmani nga Gjilani shpallet pingpongistja më e mirë në Kosovë

Lenë Osmani, pingpongiste gjilanase, e cila është fituese e shumë medaljeve, kupave e mirënjohjeve...