E martë, 16 Prill, 2024

Sfida matematikore: Gjeni numrat në mënyrë që çdo trekëndësh dhe vijë horizontale të përmbajë numrat nga 1 deri në 9

- Advertisement1-

Shumë prej jush do të thonë se matematika është shumë e mërzitshme dhe e vështirë.

Por a e dini se ekziston një aktivitet i zgjuar për ta bërë matematikën ndryshe?

- Advertisement -

Sot ju japim mundësinë të argëtoheni me numrat – një sfidë matematikore në formën e një enigme vizuale!

Dhe nuk keni nevojë të jeni ekspert matematike për ta zgjidhur atë.

- Advertisement -

Sfida vizuale: “Çfarë numrash i mungojnë enigmës?

A e njihni sudokun? Është një lojë arsyetimi matematikor ku duhet të plotësoni secilën kuti me numra nga 1 deri në 9, duke u siguruar që numrat të mos jenë tashmë në të njëjtën rresht, kolonë dhe kuti.

Sfida e matematikës që kemi përgatitur për ju është një variant i sudokut.

- Advertisement -

Por këtë herë do t’ju duhet të plotësoni trekëndëshat.

Detyra juaj është të mbushni katrorët trekëndësh bosh me numra nga 1 deri në 9, me kusht që secili nga numrat të mos shfaqet më shumë se një herë në çdo trekëndësh dhe në çdo rresht horizontal.

Qëndroni të fokusuar që të mos bëni gabime.

Ky ngacmues matematikor është një ushtrim efektiv i trurit që ndihmon në kalimin e kohës dhe relaksimin, si dhe në forcimin e aftësive analitike dhe të arsyetimit.

A keni mundur të plotësoni vendet bosh pa shkelur rregullat e lojës?

Nëse po, urime!

Do të thotë që keni aftësi të larta analitike.

Nëse jo, mos u shqetësoni, nuk është e rëndësishme.

Ndoshta ju duhet të përqendroheni më shumë ose të filloni me sfida më të thjeshta matematikore për t’u praktikuar.

Më poshtë do t’ju tregojmë përgjigjet e sakta të kësaj enigme.

Zgjidhja në foto

Shpresojmë që kjo sfidë matematikore t’ju ndihmojë të relaksoheni dhe të shijoni numrat.

Mos harroni ta ndani këtë test IQ me miqtë dhe familjen tuaj duke e ndarë këtë sfidë me ta nëpër rrjete.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Detyra matematikore që po habit të gjithë, a mund ta zgjidhni ju?

Detyra e më poshtme duket e thjeshtë në pamje të parë, por në fakt...

Detyra e matematikës për nxënësit e shkollës fillore hutoi edhe mësuesin e matematikës: A e dini zgjidhjen?

Detyra është një gjysmërreth në një kornizë dhe nxënësit duhej të kuptonin nëse konstatimi...

Harvardi kërkon falje dhe heq librin që ishte lidhur me lëkurë njeriu

Universiteti i Harvardit është tronditur nga një zbulim i tmerrshëm. Universiteti i famshëm amerikan njoftoi...

Nëse mund ta zgjidhni këtë problem matematikor, inteligjenca juaj është në një nivel të lakmueshëm

Kjo enigmë është pak më e vështirë. Nuk është çështje gjetja e disa detajeve...