E hënë, 22 Korrik, 2024

Sado që të jeni të lodhur, përpiquni t’i përgjigjeni pyetjes së fëmijës tuaj

- Advertisement1-

Ekspertët thonë që është gabim t’i injoroni apo t’u thoni që janë të mërzitshëm, për shkak që ndikon negativisht në zhvillimin e tyre.


Fëmija juaj përherë ka “mijëra” pyetje, ndërkaq ju rrallëherë keni përgjigje? Aq shumë për çdo gjë ju pyet gjatë ditës, saqë nuk keni më forcë t’u përgjigjeni as gjysmës së asaj që e interesojnë? Është fakt që fëmijët në njëfarë moshe pyesin shumë, sepse çdo gjë u interesojnë, andaj duhet t’i respektoni.

- Advertisement -

Ekspertët thonë që është gabim t’i injoroni apo t’u thoni që janë bërë të mërzitshëm, për shkak që kjo ndikon negativisht në zhvillimin e tyre. Në vitet e para të jetës më së shpejti mësojnë dhe çdo gjë që përvetësojnë do t’u jetë e vlefshme.

Prandaj do të duhej të kultivoni kureshtjen e tyre dhe t’u përgjigjeni madje edhe pyetjeve të cilat fëmija tashmë i ka bërë apo e dini që i di ato, sepse ai në atë mënyrë tregon nevojën t’i verifikojë disa dije apo që të bindet që edhe të tjerët kalojnë nëpër të njëjtat përvoja. Pavarësisht sa jeni të lodhur, përpiquni t’u përgjigjeni.

Nëse nuk dini, kërkoni me forca të përbashkëta. Apo lëreni imagjinatën të lirë. Fëmija do t’ju jetë mirënjohës.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Gjest human: Mërgimtari që jeton në Gjermani do ta paguajë shumën për shërimin e 13 vjeçares

Dje dhe sot nëpër media ka qarkulluar thirrja për ndihmë ndaj Rinesa Danit. Për trajtimin...

9 vjeçarit nga Prizreni, Benjamin Beqirit i duhet ndihmë financiare për shërim

Benjamin Beqiri nga Prizreni, i cili po përballet me disa sëmundje që në lindje...

Alp Morina (1-vjet e gjysmë), nga Lumishta e Malishevës ka nevojë për ndihmë

Apel për ndihmë! Alp (Liridon) Morina, nga fshati Lumishtë komuna Malishevë, mosha 1vit e gjashtë...

Vipa çips: Sigurinë e kemi gjithmonë në nivel, po eksportojmë në Itali pa asnjë pengesë

Kompania ‘Pestova’ ka reaguar lidhur me lajmin që u publikua në media lidhur me...