E hënë, 22 Korrik, 2024

Rëndësia e rolit të tezeve në jetën e fëmijëve…

- Advertisement1-

Prindërit dhe gjyshërit nuk janë të vetmit që mund të kenë një ndikim pozitiv në zhvillimin e një fëmije.

Tezet në fakt sjellin gjëra shumë të mira në jetën e nipërve të tyre, ato janë si një nënë e dytë.

- Advertisement -

Ndërsa prindërit janë aty për të rritur dhe për të udhëhequr fëmijët e tyre, dhe gjyshërit për t’i dashur, jeta e një fëmije gjithmonë do të jetë më mirë me praninë e një teze të dashur dhe fantastike.

Pse tezet janë të rëndësishme në jetën e nipërve të tyre?

Tezet janë mësuese të shkëlqyera. Një teze mund të ofrojë një perspektivë ndryshe kur ndihmon fëmijët të mësojnë diçka nga fjalët dhe numrat.

Tezet bëjnë dhurata unike. Zakonisht tezet preferojnë të dhurojnë argëtim dhe dhurata të veçanta për nipërit e mbesat e tyre!

Tezet mund të dëgjojnë. Kur një fëmijë ka nevojë për ndihmë dhe udhëzime dhe nuk di si të flasë me prindërit, një teze është gjithmonë aty për t’i dëgjuar.

Tezet janë psikologe jo-profesioniste. Tezet mund të japin këshilla të mëdha për jetën dhe janë gjithmonë të gatshme t’i ndajnë ato, gjë që i ndihmon për t’u kuptuar dhe lidhur me nipërit e mbesat e tyre.

- Advertisement -rrrrrrr

Tezet mbushin vlerat. Si prind, tezet u mësojnë fëmijëve vlerat dhe dallimin midis të drejtës dhe të gabuarës.

Tezet janë babysitter-at më të mira. Tezet duan të kalojnë kohë me nipërit e mbesat, kështu që ato janë gjithmonë në dispozicion për t’u kujdesur për nipërit e tyre të dashur. Ato duan të qeshin dhe luajnë me to!

Tezet janë më pak të rrepta në disiplinë. Tezet përgjithësisht janë më të relaksuara në korrigjimin e sjelljeve të gabuara dhe mund ta bëjnë këtë pa qenë të zemëruara.

Pse të qenit teze është diçka kaq e bukur?

Të jesh një teze është një përvojë e pabesueshme. Të kesh fëmijë që të shikojnë me dashuri dhe ta ndriçojnë jetën tënde është një dhuratë e madhe që jo të gjithë mund ta kenë. Plus ju mund t’u tregoni atyre të gjitha gjërat e hidhura që prindërit e tyre bënë si fëmijë!

Ju prekni pjesën më të mirë. Tezet nuk humbin kurrë një ditëlindje ose shansin për të dalë me nipërit dhe mbesat e tyre. Ndonjëherë ato janë gjithashtu me fat që kanë aq shumë gjëra të përbashkëta me ta dhe mund t’i marrin ato në ekspozita, muze dhe koncerte kur ato janë më të rritur.

Emocioni që ndihet kur lind një nip. Dita kur një nip vjen në jetë është shumë e veçantë. Nuk ka rëndësi sa shumë keni, sepse të jesh në gjendje t’i mirëpresësh është gjithmonë një ndjenjë unike.

Shumë përqafime! Sa më shumë fëmijë të ketë familja juaj, aq më shumë dashuri do të ketë për ju! Të kesh nipër e mbesa do të thotë shumë dashuri. Vështrimet e nipërve tuaj janë një ndjenjë e mrekullueshme dhe një moment i madh i dashurisë familjare.

Rritni nipërit dhe mbesat tuaj. T’i shohësh ata teksa rriten dhe ndryshojnë duke ditur se keni qenë gjithmonë aty për t’i mbështetur ata është fantastike.

Nipërit ndihmojnë në lehtësimin e stresit. Kur dita e punës ka qenë e vështirë, kalimi i kohës me nipërit ndihmon në zbutjen e problemeve dhe ju lejon të bëni diçka të këndshme.

Blerja e dhuratave është shumë zbavitëse. Meqenëse ti i njeh mirë, është e lehtë të zgjedhësh dhurata të bukura dhe t’u prishësh herë pas here mendjen me ëmbëlsira ose ushqimet e tyre të preferuara.

Të jesh një teze është një dhuratë e jashtëzakonshme.

Lidhja me nipërit është mënyra e përkryer për të krijuar unitet brenda familjes dhe për t’i bërë të gjithë të ndihen më afër. Tezet janë shumë të rëndësishme në jetën e nipërve të tyre! Lidhja midis një tezeje dhe nipërve të saj gjithmonë do të jetë shumë e fortë, veçanërisht nëse kaloni shumë kohë së bashku. Dashuria dhe kujdesi juaj gjithmonë do të ndikojnë në jetën e tyre.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Gjest human: Mërgimtari që jeton në Gjermani do ta paguajë shumën për shërimin e 13 vjeçares

Dje dhe sot nëpër media ka qarkulluar thirrja për ndihmë ndaj Rinesa Danit. Për trajtimin...

9 vjeçarit nga Prizreni, Benjamin Beqirit i duhet ndihmë financiare për shërim

Benjamin Beqiri nga Prizreni, i cili po përballet me disa sëmundje që në lindje...

Alp Morina (1-vjet e gjysmë), nga Lumishta e Malishevës ka nevojë për ndihmë

Apel për ndihmë! Alp (Liridon) Morina, nga fshati Lumishtë komuna Malishevë, mosha 1vit e gjashtë...

Vipa çips: Sigurinë e kemi gjithmonë në nivel, po eksportojmë në Itali pa asnjë pengesë

Kompania ‘Pestova’ ka reaguar lidhur me lajmin që u publikua në media lidhur me...