E martë, 21 Maj, 2024

Që të bëheni femër afariste: A ekziston rrugë e shkurtër deri te suksesi?

- Advertisement1-

Gjithnjë e më shumë femra po kanë tendencë që të bëhen të suksesshme në punën me të cilën merren. Mirëpo, kjo aspak nuk është e lehtë.

Suksesi nuk ndodh as shpejt as lehtë, por është produkt i punës shumëvjeçare dhe të mundimshme.

- Advertisement -

Revista “Elle” ka bashkuar këshillat e femrave të cilat kanë kaluar rrugë me gjemba deri te suksesi, transmeton Telegrafi.

E shitni veten, por jo edhe shpirtin tuaj

Është e nevojshme një kohë e caktuar që të filloni t’u tregoni atyre aftësitë tuaja dhe që të tjerët në kolektivin punues të dëgjojnë emrin tuaj. Këshilla më e mirë e cila mund të dëgjohet? Mos t’ju vijë turp!

- Advertisement -

Kurrë mos u frikësoni të thërrisni, të dërgoni email, të kërkoni këshillë, të tregoni diçka që nuk e kuptoni, të shtroni pyetje etj., mirëpo është shumë me rëndësi të dëgjoni përgjigjet. Shumica e njerëzve nuk di të dëgjojë, ndërkaq kjo është cilësi e padëshiruar, posaçërisht në botën afariste.

Si të veproni ndaj bashkëpunëtorëve dashakëqij?

Në çdo punë ekzistojnë kolegë të cilët vështirë përballen me konkurrencën dhe me suksesin e tjetrit ose depërtojnë në llogari punës dhe angazhimit të të tjerëve. Me ta nuk është e lehtë përballja, sepse askush nuk mund të jetë imunë ndaj gjërave të tilla. Kurrë mos kërkoni falje për shkak se jeni të suksesshme. Dhe besojuni instinkteve tuaja.

- Advertisement -

Mos “prishni” ura

Përpiquni të silleni mirë me sa më shumë njerëz. Kurrë nuk mund të dini kush në cilën pozitë do të vijë, kush me kë është i mirë, me kë do të detyroheni të bashkëpunoni.

Mos ia mbyllni vetes dyert me sjellje të këqija, por kultivoni marrëdhënie të mira…

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

9-vjeçari nga Prishtina ka nevojë për ndihmën tuaj, vuan nga një sëmundje e rëndë

Nëntë vjeçari nga Prishtina Erion Bytyqi, vuan nga një sëmundje e rënde Dg: D.C.P....

Profesori Milazim Krasniqi me një rrëfim tejet frymëzues: Më 1983 bashkë me Ediben morëm ofertë për të punuar në Zvicër, por nuk u larguam...

Profesori Milazim Krasniqi ka rrëfyer një histori personale që lidhet me karrierën e tij...

E dhimbshme: Doktori i ri kosovar, Jetmir Morina, vdes në një aksident në Zvicër

Kosovari Jetmir Morina nga Topanica e Kamenicës humbi jetën në një aksident në Zvicër. Binte...

Nga Xhafer Avdyli: Urrejtja, dobësia më e madhe e njerëzimit

“Urrejtja nuk është për të gjallin, por për djallin Do të doja që këtë shkrim...