E martë, 16 Prill, 2024

Qazim Maloku, drejtor i shkollës “Lidhja e Prizrenit” në Deçan: Të gjithë mësimdhënësit janë kundër vendosjes së kamerave në klasa

- Advertisement1-

Një nismë e ndërmarrë nga Komuna e Deçanit për të parandaluar ngacmimet seksuale në shkolla po kundërshtohet nga mësimdhënësit.

Ata janë kundër vendosjes së kamerave nëpër klasa. Kundër jetësimit të nismës është deklaruar edhe komisionerja për informim dhe privatësi. Por, në autoritetet komunale theksuan se nuk shohin masë tjetër për parandalim dhe për sigurinë e nxënësve përpos vendosjes së kamerave.

- Advertisement -

Komuna e Deçanin synon ta bëjë parandalimin dhe mbrojtjen nga ngacmimet seksuale në shkolla përmes vendosjes së kamerave vëzhguese brenda klasave.

Por, këtë po e kundërshtojnë disa mësimdhënës.

Edhe në shkollën fillore “Lidhja e Prizrenit” thonë se të gjithë mësimdhënësit janë deklaruar kundër.

- Advertisement -

“Në njëfarë forme ata nuk ndihen rehat në qoftë se kamera është mbi kokën e tyre dhe e kanë kundërshtuar atë, edhe pse kjo me njëfarë forme për menaxhmentin do të ishte më e lehtë në menaxhimin e shkollave, kur edhe inventarin por edhe problemet që mund të vijnë nga nxënësit delikuentë mund t’i evidentosh më lehtë”, ka thënë Qazim Maloku – drejtor në SHFMU “Lidhja e Prizrenit.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Yllka Juniku Shehu zgjidhet drejtoreshë në Gjimnazin “Hajdar Dushi” në Gjakovë – stafi dhe nxënësit i organizojne pritje madhështore

Yllka Juniku Shehu është zgjedhur drejtoreshë në Gjimnazin "Hajdar Dushi" në Gjakovë, shkruan Albanianeducation.net. Njoftimin...

Majlind Ferdulli emërohet ushtrues detyre i drejtorit në shkollën “Emin Duraku” në Gjakovë

Drejtoresha e Arsimit në Gjakovë, Eranda Kumnova-Baci, ka njoftuar se Majlind Ferdulli nga sot...

Nxënësi Riad Mani nga Prizreni fiton tre medalje në turneut e karates

Nxënësi Riad Mani nga shkolla "Emin Duraku" në Prizren ka fituar tre medalje në...

Besim Buja, mësimdhënësi nga Lipjani që kapi ditarin para 30-vitesh – organizoi mësimin shtëpi-shkolla në vitin 1991

Sot po ju prezantojmë mësimdhënësin nga Lipjani, Besim Buja, që kapi ditarin para 30-vitesh...