E hënë, 22 Korrik, 2024

Pse është qumështi i rëndësishëm për fëmijët e vegjël?

- Advertisement1-

Përbërja e qumështit për fëmijë është përshtatur veçanërisht me nevojat e fëmijëve.

Qumështi dhe produketet e qumështit janë materie shumë të vlefshme ushqyese në planin ushqimor të fëmijëve sepse ndër të tjera me anë të konsumimit të tyre fëmijët konsumojnë sasi të mjaftueshme të Kalciumit , që është i domosdoshëm për formimin e struktures së fortë të eshtrave dhe për dhëmbë të shëndoshë.

- Advertisement -

Qumështi për fëmijë përmban përveq Kalciumit edhe disa materie tjera shtesë që stimulojnë rritjen e fëmijëve, nga të cilat ata shpesh nuk marrin mjaftueshëm, e që janë të domosdoshme në këtë fazë të rritjes dhe të mësuarit për fëmijët.

Sipas Raportit të Ushqimit të vitit 2008 nga Shoqata gjermane e ushqimit, fëmijët e moshës prej 1- 3 vjet konsumojnë më tepër proteina, shumë pak acide yndyrore (Omega-3), shumë pak hekur, jod dhe vitaminë D. Qumështi për fëmijë përmban këto komponente të rritjes në sasi të mjaftueshme. Në vazhdim mund të gjeni për mbledhjen e llojeve të qumështit HIPP Combiotik® për fëmijë. Rekomandohet që fëmijët në fëmijërinë e hershme të konsumojnë çdo ditë 300-330 ml qumësht dhe produkte të qumështit- sipas mundësive të ndahen në 2-3 shujta në ditë.

Gjithashtu edhe fëmijët me intolerancë të laktozës duhet ti kushtojnë vëmendje konsumimit përkitazi moshës së tyre me këto komponente të rritjes. Për këta fëmijë është i përshtatshëm qumështi nga HIPP pa laktozë me reduktime të rrepta të laktozës (Përmbajtja <0,1 g për 100ml), që edhe te rastet e rënda të intolerancës ndaj laktozës , tretet lehtë.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Gjest human: Mërgimtari që jeton në Gjermani do ta paguajë shumën për shërimin e 13 vjeçares

Dje dhe sot nëpër media ka qarkulluar thirrja për ndihmë ndaj Rinesa Danit. Për trajtimin...

9 vjeçarit nga Prizreni, Benjamin Beqirit i duhet ndihmë financiare për shërim

Benjamin Beqiri nga Prizreni, i cili po përballet me disa sëmundje që në lindje...

Alp Morina (1-vjet e gjysmë), nga Lumishta e Malishevës ka nevojë për ndihmë

Apel për ndihmë! Alp (Liridon) Morina, nga fshati Lumishtë komuna Malishevë, mosha 1vit e gjashtë...

Vipa çips: Sigurinë e kemi gjithmonë në nivel, po eksportojmë në Itali pa asnjë pengesë

Kompania ‘Pestova’ ka reaguar lidhur me lajmin që u publikua në media lidhur me...