E martë, 16 Prill, 2024

Pse ana e majtë e fytyrës na bën të dukemi më tërheqës

- Advertisement1-

Në epokën e Facebook-ut, Twitter, Instagramit dhe TikTok-ut, të gjithë kemi një nevojë konstante për të dalë bukur nëpër foto.


Para një shkrepjeje, marrim në konsideratë shumë gjëra, por mbi të gjitha dritën dhe anën më të mirë të fytyrës, që me siguri është ana juaj e majtë.

- Advertisement -

Studime të shumta kanë arritur në përfundimin se është ana e majtë e fytyrës jo vetëm që është më fotozhenikja, por shpreh më shumë emocion, prandaj njerëzit preferojnë të shohin më shumë atë.

Profesorë në universitetin e Melburnit, pas një studimi të kryer me përdorues aktivë të rrjeteve sociale, arritën në përfundimin se pjesa më e madhe e tyre preferonin të nxirrnin më shumë anën e majtë të fytyrës nëpër foto. Në fakt, kjo anë perceptohet si më tërheqësja nga shumica e njerëzve.

- Advertisement -

Sipas kërkuesëve kjo anë e fytyrës shpreh më shumë emocione se tjetra dhe ata e shpjegojnë duke bërë lidhjen e mënyrës se si ndjesitë procesohen në tru.

Edhe në videon e mëposhtëme të TikTok-ut përdorues të ndryshëm shfaqen duke mbyllur me dorë secilën nga anët e fytyrës. Ana e majtë, shfaq atë çfarë ne projektojmë, ndërsa e djatha, mëyrën se si shohim veten.

Në anën e djathtë të trurit, ku kontrollohen muskujt e anës së majtë dominojnë emocionet. Ky mund të jetë shkaku kryesor pse njerëzit në mënyrë instiktive shfaqin anën e tyre të majtë sa herë u kërkohet të pozojnë për foto më shprehëse dhe anën e djathtë për një foto që kërkon t’i “fshehë ndjesitë”.

- Advertisement -

Edhe piktorët zgjedhin gjithnjë që portretet e tyre t’i pikturojnë duke shfaqur anën e majtë të fytyrës.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

9-vjeçari nga Prishtina ka nevojë për ndihmën tuaj, vuan nga një sëmundje e rëndë

Nëntë vjeçari nga Prishtina Erion Bytyqi, vuan nga një sëmundje e rënde Dg: D.C.P....

Profesori Milazim Krasniqi me një rrëfim tejet frymëzues: Më 1983 bashkë me Ediben morëm ofertë për të punuar në Zvicër, por nuk u larguam...

Profesori Milazim Krasniqi ka rrëfyer një histori personale që lidhet me karrierën e tij...

E dhimbshme: Doktori i ri kosovar, Jetmir Morina, vdes në një aksident në Zvicër

Kosovari Jetmir Morina nga Topanica e Kamenicës humbi jetën në një aksident në Zvicër. Binte...

Nga Xhafer Avdyli: Urrejtja, dobësia më e madhe e njerëzimit

“Urrejtja nuk është për të gjallin, por për djallin Do të doja që këtë shkrim...