E enjte, 22 Shkurt, 2024

Peticioni i një babai: Të lejohen mungesat në shkollë për dhimbjet e menstruacioneve

- Advertisement1-

Një baba nga Cornwall, Britani e Madhe, po bën fushatë për të normalizuar dhimbjet e periodave dhe për të kuptuar se kjo është një arsye legjitime për të mos qenë në gjendje të ndjekësh shkollën.


Marcus Alleyne (37), pa që vajzës së tij trembëdhjetëvjeçare Izzy iu dha një “mungesë e pa arsye” në shkollë, pasi ajo po vuante nga ngërçet e periodave.

- Advertisement -

Sipas raporteve, kur Marcus telefonoi shkollën e vajzës së tij dhe informoi se ajo nuk ishte në gjendje të ndiqte shkollën për shkak të dhimbjeve të periodave, autoritetet u përgjigjën se do të regjistrohej si një mungesë pa arsye.

Marcus u trondit kur e dëgjoi këtë sepse nëse ai do të kishte deklaruar arsyen si migrenë ose ndonjë sëmundje tjetër, do të ishte trajtuar si një arsye për të munguar, por dhimbjet e periodave nuk ishin marrë parasysh.

Marcus tha se ai u bë i vetëdijshëm për problemet dhe tabutë rreth kur pa që vajza e tij vuante nga dhimbje ekstreme dhe nuk ishte në gjendje të flinte. Ai ndjeu se vajza e tij kishte nevojë për pushim në një gjendje të tillë. Por kur ai thirri shkollën për të informuar për mungesën e saj u befasua nga përgjigja e tyre.

- Advertisement -

Marcus pastaj filloi një peticion në Change.org i cili kërkon që dhimbjet e periodave të jenë një arsye legjitime për të munguar në shkollë. Peticioni ka grumbulluar 35,000 nënshkrime deri më tani dhe qëllimi është që të plotësohet gjithsej me 50,000 nënshkrime.

Peticioni në Change.org thotë se moslejimi i mungesës në shkollë për dhimbje menstruale tregon se shkollat ​​nuk i marrin parasysh kushtet mjekësore të grave që janë me menstruacione ose vuajnë nga dhimbjet.

Marcus tha se ai fitoi mbështetje të madhe nga njerëzit për këtë fushatë kryesisht sepse ata menduan se ishte një baba që po I bënte ballë problemeve të vajzës së tij, por ai mendon se ky nuk është vetëm një problem femëror, por një problem i përgjithshëm shoqëror.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Nxënësja Lenë Osmani nga Gjilani shpallet pingpongistja më e mirë në Kosovë

Lenë Osmani, pingpongiste gjilanase, e cila është fituese e shumë medaljeve, kupave e mirënjohjeve...

Kurtit i shkojnë për vizitë disa nxënës: I lumtur që po ju shërbej si kryeministër

Mëngjesin e sotëm, mysafirë në Zyrën e Kryeministrit patën rastin të jenë një grup...

Elvire Bushi, zgjedhet mësuesja më e dalluar në shkollën ” Ilaz Thaçi” në Han të Elezit

Elvire Bushi, është zgjedhur mësuesja më e dalluar në shkollën " Ilaz Thaçi" në...

UP kremton Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare

Universiteti i Prishtinës ka kremtuar Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare, duke theksuar rëndësinë dhe...