E shtunë, 24 Shkurt, 2024

Përvishni mëngët pra! Si ndikojnë pozitivisht punët e shtëpisë te burrat

- Advertisement1-

Në një artikull në New York Times, CEO Sheryl Sandberg dhe profesori Adam Grant vunë në dukje se burrat mund të përfitojnë nga kryerja e punës në zyrë, të cilën ata shpesh ua transferojnë grave, të tilla si mbajtja e shënimeve ose ndihma e partnerëve të rinj.


Sidoqoftë, siç rezulton, burrat gjithashtu mund të përfitojnë në dhomën e gjumit nëse bëjnë punë shtëpie.

- Advertisement -

Sheryl Sandberg dhe Adam Grant pohojnë se kërkimet tregojnë se kur burrat marrin pjesë në punët e shtëpisë, atëherë gratë e tyre janë më të lumtura dhe më pak të shtypura, grindjet janë më pak dhe shkurorëzimet në këto çifte janë më të ulëta.

Ata gjithashtu jetojnë më gjatë, pasi studimet tregojnë se ka një rritje të pritjes tek burrat (dhe gratë) të cilët kujdesen dhe mbështesin partnerin e tyre emocionalisht. Përveç kësaj, çiftet që ndajnë punët e shtëpisë bëjnë më shumë dashuri.

Sipas drejtorit, herën tjetër kur një burrë dëshiron të bëjë diçka të bukur për gruan e tij, ai duhet që në vend që të blejë lule të saj, të vendosë një lavatriçe dhe të shtrihet pas rrobave

- Advertisement -

Përveç fitimeve në dhomën e gjumit, lëvizja për të kontribuar vetëm në punët e shtëpisë i jep brezit të ardhshëm një shembull se si duhet të jetë barazia.

“Kur fëmijët e shohin nënën e tyre duke ndjekur një karrierë dhe babanë e tyre duke bërë punë nëpër shtëpi, ka më shumë të ngjarë të promovojnë barazinë gjinore në gjeneratën e ardhshme”, shkruajnë Sheryl Sandberg dhe profesor Adam Grant.

Prandaj është e rëndësishme të kuptojmë përfitimet e barazisë gjinore, pasi edhe hapi më i vogël mund të provojë të jetë shumë i fuqishëm, qoftë një tufë lulesh apo njohja e programit të pjatalarësit.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

E jashtëzakonshme: 39-vjeçari boshnjak flet 73 gjuhë

Muhamed Mešić është një njeri me talent të jashtëzakonshëm gjuhësor që flet më shumë...

4 elementet më të rëndësishme për karrierë

Udhëheqësi duhet të jetë gjithnjë i përgjegjshëm për të ndërtuar marrëdhënie kuptimplotë dhe të...

Një ilustrim që ka habitur dashamirët e enigmës: A mund ta gjeni pjesën që përshtatet në piramidë?

Disa enigma janë të lehta për t’u zgjidhur, por disa janë krijuar për t’ju...

Hyn në fuqi rregullorja e re e BQK-së: Nga sot bankat nuk do të mund t‘i “vjelin” qytetarët

Nga sot të gjithga bankat , janë të obliguara që t‘i ju mundësojnë qytetarëve...