E enjte, 22 Shkurt, 2024

Përgjegjësia e tepërt e mësuesve, profesorëve dhe arsimtarëve

- Advertisement1-

Ne të gjithë mund ta ndryshojmë arsimin. Ne të gjithë mund të arsimojmë

Gjyshërit, fqinjët, miqtë, shoferët e autobusëve, parukierët, studentët, tregtarët… Secili prej nesh mund të edukojë.

- Advertisement -

Ne gjithmonë mund t’u mësojmë diçka të tjerëve (dhe unë nuk flas vetëm për fëmijët dhe të rinjtë).

Nëse do të kishim më shumë ndërgjegje shoqërore mbase mësuesit dhe profesorët do të vlerësoheshin më shumë. Ndoshta ka pasur më pak ngacmim në klasa (ose aspak).

Nëse të gjithë do të bënim çmos për të përmirësuar arsimin njëherë e përgjithmonë … shoqëria do të ishte shumë e ndryshme.

- Advertisement -

Studentët do të ishin më të ndjeshëm, të angazhuar dhe më empatikë.

Por kemi gabuar kur mendojmë se e gjithë kjo është punë e mësuesve dhe profesorëve.

Asgjë nuk është më larg nga realiteti. Shtë e vërtetë që ata janë agjentë të ndryshimit në klasa dhe shkolla.

- Advertisement -

Por ata prej nesh që nuk janë brenda shkollave dhe instituteve jemi gjithashtu, dhe ne mund të kontribuojmë ide të shkëlqyera për të përmirësuar arsimin.

Le të mos ia lëmë të gjithë punën mësuesve. Le të punojmë së bashku për një arsim cilësor dhe për të gjithë. Ne nuk jemi të gjithë mësues. Por të gjithë kemi diçka për të mësuar dhe mësuar.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Nxënësja Lenë Osmani nga Gjilani shpallet pingpongistja më e mirë në Kosovë

Lenë Osmani, pingpongiste gjilanase, e cila është fituese e shumë medaljeve, kupave e mirënjohjeve...

Kurtit i shkojnë për vizitë disa nxënës: I lumtur që po ju shërbej si kryeministër

Mëngjesin e sotëm, mysafirë në Zyrën e Kryeministrit patën rastin të jenë një grup...

Elvire Bushi, zgjedhet mësuesja më e dalluar në shkollën ” Ilaz Thaçi” në Han të Elezit

Elvire Bushi, është zgjedhur mësuesja më e dalluar në shkollën " Ilaz Thaçi" në...

UP kremton Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare

Universiteti i Prishtinës ka kremtuar Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare, duke theksuar rëndësinë dhe...