E enjte, 22 Shkurt, 2024

“Për fillim është e mjaftueshme”, çka mund të blihet me 20 eurot e shtesave për foshnja?

- Advertisement1-

Nga 20 euro në muaj do t’i ndajë qeveria për çdo fëmijë nën moshën dy vjeçare, tash e tutje.


Kurse nga viti i ardhshëm, shteti ka paraparë shtesa prej 10 eurove edhe për fëmijët nën 16 vjeç. Por këto do të aplikohen gradualisht nga 2022-ta.

- Advertisement -

Kjo ndihmë po mirëpritet nga prindërit e rinj, ani pse shuma është simbolike, por që mund t’i mbulojë disa shpenzime, qoftë për produkte që blihen në market, qoftë për ato farmaceutike.

Kjo dhe pagesat prej 170 euro në muaj për nënat lehona po duartrokiten nga organizata që merren me këto kategori. Por në KOMF presin që ndihmat të rriten në të ardhmen.

Aplikimi për përfituesit e shtesave do të hapet nga dita e shtunë.

- Advertisement -

 

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Alp Morina (1-vjet e gjysmë), nga Lumishta e Malishevës ka nevojë për ndihmë

Apel për ndihmë! Alp (Liridon) Morina, nga fshati Lumishtë komuna Malishevë, mosha 1vit e gjashtë...

Vipa çips: Sigurinë e kemi gjithmonë në nivel, po eksportojmë në Itali pa asnjë pengesë

Kompania ‘Pestova’ ka reaguar lidhur me lajmin që u publikua në media lidhur me...

Blerond Maraj nga Peja ka nevojë për ndihmën tuaj

Blerond Maraj nga Peja ka nevojë për ndihmën e të gjithëve për trajtim jashtë...

A po i demotivojme fëmijët nga veshjet që i blejmë? Nga Marsida Simo (Sociologe)

  Bota e konsumit ka vite që është brendësuar në jetën tonë, duke filluar edhe...