E diel, 21 Prill, 2024

Njihuni me 2-vjeçaren amerikane që ka koefiçentin e inteligjencës 146

- Advertisement1-

Anëtarja më e re amerikane e shoqërisë së inteligjencës së lartë Mensa është një fëmijë 2-vjeçar me koefiçent të inteligjencë 146, sipas një raporti.


Kashe Quest, nga Los Angeles, Calif, filloi të lexonte kur ishte 1 vit e gjysmë, flet spanjisht dhe mund të identifikojë 50 shtete në hartë, tha nëna e saj Athwal.

- Advertisement -

“Ne filluam të vërejmë se kujtesa e saj ishte vërtet e shkëlqyer. Ajo thjesht filloi t’i kuptonte gjërat shumë shpejt dhe ishte e interesuar të mësonte. Rreth 17, 18 muaj ajo kishte mësuar të gjithë alfabetin, numrat, ngjyrat dhe format,” tha Athwal.

Quest shfaqi aftësitë e saj duke identifikuar saktë Fosforin dhe shtetin Misisipi në kartat flash, sipas pamjeve që transmetuan në Good Day LA .

Për t’u kualifikuar për Mensa, një person duhet të shënojë të paktën 132 në testin e inteligjencës Stanford – Binetare, i cili konsiderohet në 2 për qind të popullatës së përgjithshme, sipas faqes së internetit të grupit . Në të kundërt, një amerikan mesatar ka një IQ prej 100.

- Advertisement -

Por Athwal tha se dëshiron të sigurohet që vajza e saj të ketë një fëmijëri.

“Në fund të ditës ajo është akoma një fëmijë i moshës normale dy vjeçare, ku ne kemi negociata, kemi acarime – kemi gjithçka. ”

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Nga Florent Selca: Kurikula e re ka shtatë fusha, gjashtë shkallë

PLANET MËSIMORE Kurikula e re, ka filluar të zbatohet nga 2014 në shkollat tona. Ajo ka; Shtatë...

Lajm i dhimbshëm: Vdes mësimdhënësja Shqipe Zeka nga Gjilani

Shkolla "Selami Hallaçi" në Gjilan ka njoftuar se ka vdekur mësuesja Shqipe Zeka. Shkolla njofton...

Profesoresha e matematikës Teuta Zogjani nderohet me mirënjohje

Gjimnazi i shkencave shoqërore "Ahmet Gashi" në Prishtinë i ka ndarë mirënjohje profesoreshës së...

Nga Blerim Mehmeti: Trajnimet për mësimdhënës të mbahen të shtunave dhe të jenë me mëditje 25 euro

Mendoj që trajnimet do të duhej të bëhen vetëm të shtuneve, për zhvillim profesional...