E diel, 19 Maj, 2024

Një gjysmëvjetor i lënë në gjysmë

- Advertisement1-

“Planprogramet shkollore nuk arrinin të realizoheshin edhe në ato orë të shkurtuara që mbanin fëmijët, e lërë tani që do të përfundojnë më herët”, thotë për Radion Evropa e Lirë, Ardiana Thaçi, nënë e tre fëmijëve, dy prej tyre nxënës në shkollë fillore.

Qeveria e Kosovës, për të parandaluar përhapjen e koronavirusit, ka marrë vendim që gjysmëvjetori i parë i vitit shkollor 2020/2021 të përfundojë më 18 dhjetor dhe gjysmëvjetori i dytë të nisë më 18 janar.

Në bazë të kalendarit shkollor, mësimi në Kosovë ishte dashur të përfundojë më 24 dhjetor dhe të nisë më 8 janar.

- Advertisement -
Ardiana thotë se ata që po pësojnë më së shumti nga vendimet e tilla janë fëmijët të cilët kanë shënuar ngecje në mësimnxënie.

“Në fakt unë jam e pakënaqur edhe me gjithë rrugëtimin e mësimit që është bërë në këtë kohë si ai online ashtu edhe mësimin në objektet shkollore. Unë kam dy fëmijë që janë në shkollë fillore dhe në këtë kohë sa kanë mësuar online ka pasur shumë vështirësi në përdorimin e shumë platformave”, thotë ajo.

“Për 30 minuta sa ka qenë e planifikuar mbajtja e mësimit, diku dhjetë minuta kanë humbur kohë duke i ndërruar platformat dhe duke tentuar të kyçen dhe ato 20 minuta sa ka mbetur për mësim, fëmijët shumë pak kanë mundur të shprehin mendimin e tyre, ndërkohë që vlerësimi i tyre tani do të bëhet nga ky mësim i ndjekur”, shton Ardiana Thaçi.

Qeveria nuk mori mendimin e prindërve

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Me plis e me flamur kombëtar – Shqiptari me veshje të veçantë diplomon në SHBA

Shqiptari Shkëmbim Ademi, ka vendosur që ceremoninë e diplomimit ta bëjë më ndryshe. I veshur...

Vlerësimi për licencim, nxënësit do t’i notojnë mësimdhënësit

Është mësuesi që vlerëson nxënësit, por kësaj here është radha e nxënësve për t'i...

‘Hallakaten’ maturantët e Ferizajit: Teksa veturat lëvizin, ata nuk e ndalin festën

Një qytetar ka realizuar një video në të cilën, sipas tij, protaganosit janë maturantët...

Pensionohet profesori Mustafë Hoti nga Rahoveci – dha kontribut 43 vite në arsim

Pas 43 vitesh përvojë pune në arsim, sot, është pensionuar profesori i lëndëve të...