E shtunë, 24 Shkurt, 2024

Nga Asllan Bajrami: Një drejtor i mirë ndikon pozitivisht në zhvillimin dhe mbarëvajtjen e procesit edukativ-arsimor në shkollë

- Advertisement1-

Një drejtor (menaxher) i mirë ndikon shumë pozitivisht në zhvillimin dhe mbarëvajtjen e procesit edukativ-arsimor në shkollë.

Zhvillimi dhe mbarëvajtja e procesit edukativ -arsimor në shkollë varet shumë nga njohurit, aftësitë, shkathtësitë dhe puna e drejtorit të shkollës.

- Advertisement -

Drejtori i shkollës së bashku me staffin e shkollës hartojn planin vjetor të punës dhe përcaktojn rregulloren e shkollës e cila duhet të respektohet nga të gjithë.

Drejtori i shkollës duhet të monitoroj, mentoroj dhe këshilloj (M,M,K) stafin, aty ku është e nevojshme, me qëllim të përmirësimit të përformances, suksesit dhe ngritjen e cilësisë në edukimin dhe arsimin e fëmijëve.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Nga Besnik Alili: Mësimdhënia nuk është vetëm profesion por është edhe një art i të jetuarit

Besnik Alili -profesor i grupit klasor pranë shkollës fillore komunale "Përparimi", Reçicë e Madhe...

Malvina Lamçe Rista: Mësimdhënia nuk është një punë e lehtë

Ata që punojnë çdo ditë për të ndriçuar mendjen e fëmijëve, e dinë shumë...

Asije Berisha, zgjedhet mësuesja më e mirë në shkollën “Xhevat Berisha” në Prizren

Asije Berisha, është zgjedhur mësuesja më e mirë në shkollën "Xhevat Berisha" në Prizren,...

Nxënësit e shkollës “Anton Zako-Çajupi” në Mitrovicë vizitojnë kompaninë LIRI në Prizren – shikojnë nga afër procesin e prodhimit

Nxënësit e shkollës fillore "Anton Zako-Çajupi" në Mitrovicë kanë vizituar kompaninë LIRI në Prizren...