E premte, 19 Prill, 2024

Nënat më të shkëlqyera sipas shenjës së Zodiakut, të renditura nga më të mirat tek më të këqijat

- Advertisement1-

Sigurisht është kënaqësi të bësh një renditje, por e vërteta është se çdo shenjë dhe çdo nënë ka stilin e vet unik të prindërimit dhe aftësitë e tyre të veçanta të mëmësisë. Astrologjia mund të tregojë cilësitë më të mira të prindërve.

Nënat duhet të kenë shumë detyra për fëmijët e tyre: avokate, mbështetëse, mësuese, kujdestare, shofere dhe prindër. Disa nëna janë “të qeta” dhe të tjerat janë më tradicionale dhe përpiqen t’i fusin ato vlera tradicionale tek fëmijët e tyre. Unë njoh nëna që kalojnë orë e orë të tëra në kërkim të shkollës më të mirë për fëmijët e tyre. Nga sa mund të them, të jesh prind është rraskapitëse dhe ka momente kur prindërit kanë nevojë për pushim. Si prind, ju duhet të siguroni strehim, ushqim, dashuri dhe mundësi për rritje. Është një punë e vështirë dhe jo të gjithë janë të mirë në trajtimin e gjithë përgjegjësisë për të qenë nënë.

- Advertisement -

Disa shenja të zodiakut duken pak më të kualifikuara për mëmësi se të tjerët. Këtu janë shenjat e zodiakut që përfaqësojnë nënat e mira, të renditura nga më të mirat tek ato më të këqijat.

Peshqit (19 Shkurt – 20 Mars)
Peshqit ushqejnë tek fëmijët një vlerësim të arteve dhe i inkurajojnë fëmijët e tyre të jenë krijues. Fëmijët e nënës së shenjës së Peshqve janë të ndjeshme, me imagjinatë dhe mësojnë të trajtojnë njerëzit e tjerë me mirësi dhe dhembshuri. Nënat e Peshqve ushqejnë dashurinë për natyrën, ndjenjën e krenarisë për të ndihmuar të tjerët dhe një frymë të pavarur. Nëna e Peshqve mund të mos dijë t’i mësojë fëmijët e tyre që t’i bëjnë ëndrrat realitet, por do t’i mbështesin gjatë gjithë rrugës ndërsa fëmijët e tyre përpiqen ta kuptojnë vetë.

Dashi (21 Mars – 19 Prill)
Nënat e Dashit i mbushin oraret e fëmijëve të tyre me orë mësimore muzike, sport, hobi, aktivitete shoqërore dhe kampe. Ndërkohë, mamaja e Dashit ka edhe vetë një kohë të mbushur me aktivitete. Ajo dëshiron që fëmijët e saj të jenë aventureskë dhe të mos shmangen nga provat e gjërave të reja. Ajo i inkurajon ata të përballen me të gjitha sfidat ballë për ballë dhe të luftojnë për atë që ata besojnë. Nënat e Dashit mund t’i detyrojnë fëmijët e tyre dhe nganjëherë duhet të jenë në gjendje të dëgjojnë atë që fëmija i saj dëshiron ose nuk dëshiron të bëjë.

- Advertisement -

Binjakët (21 maj – 20 qershor)
Nënat e Binjakëve mund të flasin për gjithçka me fëmijët e tyre. Nënat e Binjakëve nuk kanë ndonjë sekret nga fëmijët e tyre. Fëmijët e saj kanë aftësi të shkëlqyera komunikimi dhe janë shumë të vetëdijshme për atë që po ndodh në botën përreth tyre. Një nga gjërat që e bën një nënë Binjake kaq unike është aftësia e saj për të kuptuar fëmijët e saj pavarësisht nga gjinia ose mosha. Nënat e Binjakëve dhurojnë festat më të mira dhe krijojnë takimet më të mira të lojës (sepse ato duken si një festë).

Bricjapi (22 dhjetor – 19 janar)
Nënat Bricjap do të luftojnë deri në vdekje për fëmijët e tyre. Ato janë shumë besnike dhe do të qëndrojnë gjithmonë për ta. Këto nëna nuk ngatërrohen dhe e marrin shumë seriozisht prindërimin e tyre. Ato duan të mbjellin një etikë të mirë pune tek fëmijët e tyre dhe që ata të kenë disiplinë dhe përqendrim. Ju mund të jeni të sigurt se nëse fëmijët e tyre marrin një ndihmë, ata e fitojnë atë duke bërë punë dhe duke u kujdesur për vëllezërit e motrat e tyre. Nënat e Bricjapit janë më shpesh nënat që punojnë dhe ndonjëherë duhet të kujtohen që të marrin ca kohë për veten e tyre dhe jo t’i kushtojnë çdo minutë familjes së tyre.

Demi (20 Prill – 20 Maj)
Nënat e Demit janë tepër të durueshme – aq sa nganjëherë duken si të shenjta. Ato janë shumë reale dhe me këmbë në tokë. Nënat e Demit mund të jenë kokëforta, gjë që mund të çojë në probleme kur fëmijët e saj bëhen adoleshent. Nëse keni qenë ndonjëherë dëshmitar i një grindjeje midis një nëne Dem dhe adoleshentes së saj, e dini që nuk është bukur. Një nënë Dem sigurohet që fëmijët e saj të vlerësojnë bukurinë dhe natyrën. Meqenëse ajo mund të jetë e prirur ta teprojë me ushqimin dhe shpenzimet, ajo duhet të kujdeset që të mos e ushqejë shumë fëmijën e saj.

- Advertisement -

Peshorja (23 shtator – 22 tetor)
Peshoret janë nëna të shkëlqyera sepse janë të ekuilibruara dhe paqësore. Ato inkurajojnë harmoninë në shtëpi dhe kur ka mosmarrëveshje midis vëllezërve dhe motrave, ajo është në gjendje të shohë perspektivën e secilit dhe të ndihmojë pjesëmarrësit të gjejnë një terren neutral. Nënat e Peshores nuk duan që të jenë disiplinore dhe do të preferonin të ishin shoqe sesa prindër, por zakonisht presin të jenë shoqe me fëmijët e saj derisa të rriten. Gjërat më të rëndësishme që një nënë Peshore u mëson fëmijëve të saj është si të ndajnë, si të ndiejnë dhembshuri për të tjerët dhe si të jenë miq të mirë.

Gaforrja (21 qershor – 22 korrik)
Një nënë Gaforre është mbrojtëse dhe ushqyese. Në fakt, fëmijët me një nënë Gaforre e dinë se janë vërtetë të dashur dhe të kujdesshëm. Ajo është gjithmonë aty për të dëgjuar fëmijën e saj dhe për t’i ndihmuar ata të ndihen më mirë. Ajo dëshiron që shtëpia e saj të jetë një vend i dashurisë dhe rehatisë dhe fëmijët e saj të jenë në gjendje të ndajnë ndonjë gjë me të. Kur gjithçka tjetër dështon, një nënë Gaforre do të bëjë biskotat e preferuara të fëmijëve së saj, në mënyrë që ata të dinë sa të adhuruar janë. Ajo është gjithashtu e shkëlqyer në të qenit në gjendje të ndihmojë në zhvillimin e krijimtarisë së fëmijës dhe nuk është e ndrojtur për ndarjen e zgjuarsisë së fëmijës së saj me botën.

Shigjetari (22 nëntor – 21 dhjetor)
Nënat Shigjetar kanë zemra të mëdha dhe duan të ndajnë botën me fëmijët e tyre. Ato ka shumë të ngjarë të fillojnë të udhëtojnë me ta që në moshë të hershme. Ato injektojnë një etje për njohuri dhe një ndjenjë të fortë pavarësie tek fëmijët e tyre, si dhe një sens të lig humori. Nënat Shigjetar janë argëtuese dhe ajo e di që fëmijëria është e shkurtër, prandaj dëshiron që fëmijët e saj të shijojnë çdo moment të saj. Një nënë Shigjetar mund të mos ketë aq shumë rregulla sa shumë nga nënat e tjera sepse dëshiron që fëmijët e saj të jenë vetvetja, jo një kopje e saj.

Virgjëresha (23 gusht – 22 shtator)
Çfarëdo që është prishur, nëna Virgjëreshë do të bëjë të pamundurën për ta rregulluar, qoftë një lodër apo një zemër e thyer. Ajo ka pritshmëri të mëdha për fëmijët e saj dhe mund të jetë kritike, por gjithsesi i do thellësisht. Ajo është mbretëresha e shumë detyrave dhe mban një shtëpi shumë të pastër dhe të rregullt. Ajo dëshiron që fëmijët e saj të kenë disiplinë dhe të mos dorëzohen kur gjërat bëhen të vështira. Një nënë Virgjëreshë ka prirje perfeksioniste.

Akrepi (23 tetor – 21 nëntor)
Nënat Akrep janë tepër intuitivë dhe shpesh dinë se çfarë po ndodh me fëmijën e tyre para se fëmija ta bëjë vetë. Nënat Akrep janë besnike, të ndershme dhe mbrojtëse dhe për sa kohë që fëmijët e saj thonë të vërtetën është mirë që ta kërkojnë edhe nga të tjerët. Kini kujdes nëse i fyen fëmijët e saj në ndonjë mënyrë ose u krijoni një problem atyre, sepse ajo do të luftojë më shumë për fëmijët e saj sesa për veten. Ajo do të vërë nevojat e familjes së saj mbi ato të saj dhe do t’i mbrojë me pasion sa herë që ndjen se janë kërcënuar.

Ujori (20 janar – 18 shkurt)
Nënat ujore kanë të bëjnë me mosrespektimin dhe të qenurit besnike ndaj vetvetes. Ajo mund të shkollojë në shtëpi fëmijët e saj, por do të sigurohet që ata të bëjnë disa klasa jashtë. Ajo do të sigurohet që ata ta dinë rëndësinë e ndihmës për të tjerët dhe se fëmijët e saj janë të vetëdijshëm për çështjet e importit siç është ngrohja globale. Nëna Ujore do të sigurohet për të inkurajuar imagjinatën dhe eksperimentimin tek fëmijët e saj. Sidoqoftë, ajo do të ketë shumë pak durim për rëniet dhe çdo lloj shfaqje emocionale.

Luani (23 korrik – 22 gusht)
Mamaja e shenjës së Luanit është më fëminorja nga të gjitha. Ajo kënaqet duke luajtur me fëmijët e saj dhe duke u dhënë atyre dhurata bujare. Sidoqoftë, ajo mund të përvetësohet nga vetja dhe mund t’i vendosë nevojat e saj para fëmijëve. A po bën atë festë të shtrenjtë sepse kjo është ajo që i kërkoi djali ose vajza e saj, apo po e bën sepse i bën përshtypje nënave të tjera? Ajo i do thellësisht fëmijët e saj, por mund të ketë prirje narciziste, duke menduar për fëmijët e saj si zgjatim të vetes.

Burimi / https://www.yourtango.com/

/Revista Psikologjia

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Gjejnë njëra-tjetrën pas 32 vitesh: Nënës i bie të fikët në krahët e vajzës

Një histori e trishtë është transmetuar ditën e sotme në rubrikën “Ka një mesazh...

Kujdes nëna: Këto ushqime nuk duhet t’ua jepni fëmijëve pa bërë 2 vjeç

Stomaku dhe gjithë sistemi tretës i fëmijëve është mjaft i ndjeshëm dhe nuk mund...

Ky artikull është për ju që keni planifikuar të bëheni nëna pas moshës 40-vjeçe!

Në vendin tonë, gjithnjë e më shumë gra vendosin të kenë një fëmijë në...

Momente prekëse, nëna me kancer ndahet mes lotësh nga i biri para se të niset drejt spitalit

Jonida është veçse 25 vjeç, por sëmundja e kancerit po ia shkurton jetën. Kur...