E enjte, 22 Shkurt, 2024

Nxënësit jo ushqim me vete në shkollë – kjo është arsyeja

- Advertisement1-

Covid-19 ka diktuar disa rregulla të rrepta në ambientet e shkollave. Një prej tyre është ndalimi I ushqimit në mjediset e institucioneve arsimore.


Kjo ka shqetësuar prindërit e shkollës Kosova në Tiranë të cilët e lidhin mungesën e ushqyerjes me pasivitetin në mësim.

- Advertisement -

Ndërsa ka nxënës që me sinqeritetin e tyre tregojnë se ky rregull është i vështirë për t’u zbatuar.

“I vendosim një frut me vete dhe hamë mëngjes edhe pse është shumë herët. Por është e domosdoshme ushqyerja e fëmijëve të paktën çdo dy orë se janë moshë e vogël”.

“Mësuesja na ka thënë mos merrni ushqim me vete se bëni pis, është covidi dhe infektoheni”.

- Advertisement -

Pas komunikimit me drejtoreshën e shkollës 9-vjecare Kosova ajo u shpreh se nuk është urdhër i saj por është duke zbatuar protokollin e ministrisë së shëndetësisë, masat për mësimin e zhvilluar gjatë pandemisë, e gjitha kjo për sigurinë e fëmijëve.

“Më duket e arsyeshme se fëmijët me duart palarë mund të infektohen. Frikë është”.

Ndërsa disa familjarë mendojnë se masat duhet të jenë më të rrepta për grumbullimet se sa për ushqimin.

- Advertisement -

“Shiko si mblidhen prindërit. A duhet të ruhemi nga koronavirusi?!!”.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

“Pse njerëzit, të tjerë duan por me të tjerë martohen?”, e pyeti studenti… Mësuesi i jep përgjigjen e jetës!

Një student e pyeti Profesorin e tij, “Pse njerëzit shpesh martohen me një person...

Nxënësja Lenë Osmani nga Gjilani shpallet pingpongistja më e mirë në Kosovë

Lenë Osmani, pingpongiste gjilanase, e cila është fituese e shumë medaljeve, kupave e mirënjohjeve...

Kurtit i shkojnë për vizitë disa nxënës: I lumtur që po ju shërbej si kryeministër

Mëngjesin e sotëm, mysafirë në Zyrën e Kryeministrit patën rastin të jenë një grup...

Elvire Bushi, zgjedhet mësuesja më e dalluar në shkollën ” Ilaz Thaçi” në Han të Elezit

Elvire Bushi, është zgjedhur mësuesja më e dalluar në shkollën " Ilaz Thaçi" në...