E enjte, 22 Shkurt, 2024

Ndiqni LIVE eklipsin më të gjatë hënor të këtij shekulli

- Advertisement1-

Eklipsi i sotëm i pjesshëm i Hënës do të zgjasë tre orë e 28 minuta, i cili do të jetë më i gjati në shekullin e XXI-të.

Eklipsi më i gjatë deri më tani ndodhi në vitin 2018 gjersa zgjati një orë, 42 minuta dhe 57 sekonda.

- Advertisement -

Një eklips i pjesshëm hënor ndodh kur hija e Tokës nuk e mbulon plotësisht Hënën. Në këtë rast, 97 për qind e sipërfaqes së Hënës do të mbulohet.

Në shekullin e XXI-të, midis 2001 dhe 2100, do të ketë 228 eklipse hënore – në disa vite do të ketë dy, dhe në disa vite tre apo edhe katër.

Ndryshe, kujtojmë se në muajin maj të këtij viti pati një eklips të plotë hënor.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

E jashtëzakonshme: 39-vjeçari boshnjak flet 73 gjuhë

Muhamed Mešić është një njeri me talent të jashtëzakonshëm gjuhësor që flet më shumë...

4 elementet më të rëndësishme për karrierë

Udhëheqësi duhet të jetë gjithnjë i përgjegjshëm për të ndërtuar marrëdhënie kuptimplotë dhe të...

Një ilustrim që ka habitur dashamirët e enigmës: A mund ta gjeni pjesën që përshtatet në piramidë?

Disa enigma janë të lehta për t’u zgjidhur, por disa janë krijuar për t’ju...

Hyn në fuqi rregullorja e re e BQK-së: Nga sot bankat nuk do të mund t‘i “vjelin” qytetarët

Nga sot të gjithga bankat , janë të obliguara që t‘i ju mundësojnë qytetarëve...