E mërkurë, 22 Maj, 2024

Ndiqni këto këshilla për të përmirësuar shkrimin tek nxënësit/fëmijët tuaj

- Advertisement1-

Që në hapat e para kur fëmija hyn në klasën e parë ne kërkojmë që të shkruhet bukur, qoftë për formën, por edhe për përmbajtjen. Domethënë, mënyra e të shkruarit të shkronjave dhe ana drejtshkrimore të jetë e përkryer.

Natyrisht tek disa fëmijë vonon pak zhvillimi i aftësive motorike dhe të shkruarit bukur është një veprim jo i dashur për ta. Por kjo nuk do të thotë që fëmija s’mund të shkruaj bukur e drejt në të ardhmen!

- Advertisement -

Neglizhenca e punës me shkrim dhe kalimi i nxënësve nga klasa e parë në të dytë me 1 janë dy faktorë që ndikojnë për të pasur breza që nuk dinë të shkruajnë. Por nëse përpiqeni pak në këtë drejtim atëherë do jetë më lehtë për tejkalimin e këtij problemi.

Andaj ndiq këto këshilla dhe përmirëso dukshem shkrimin tek nxënësi apo fëmija juaj

-Vëzhgo fëmijen tek shkruan duke e pozicionuar në formë të përshtatshme
-Vëzhdo teksa mban lapsin në duar
– Në raste të veçanta fëmija mundet të provoj të shkruaj edhe me  kimik, sepse është shumë më i lehtë për shkrim
-Printo fleta me fjali te plota me ngjyrë shumë të lehtë, të cilat mund të punohen M.Word, e mbi të cilat mundet me praktiku bukurshkrimi.
– Mos i beni presion fëmijës

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

PREKËSE: “E lashë shkollën sepse nuk kisha para ta paguaja”

Banorët e Big Brother VIP Albania 3 po shijojnë ditët e fundit në shtëpinë...

Pensionohet veterania e arsimit në Mitrovicë, Shahë Salihu

Shkolla e mesme e mjekësisë në Mitrovicë, "Dr. Xheladin Deda", ka njoftuar se sot...

Karakteristikat e një personi me IQ më të lartë se mesatarja

Po sikur t’ju themi që shkenca ka vërtetuar pikërisht të kundërtën? Herës tjetër që do...

Behar Abdullahu, arsimtari i Gjeografisë nga Podujeva që nisi punën në arsim para 7 vitesh

Shkolla "Hamit Sejdiu" në Kërpimeh të Podujevës ka prezantuar mësimdhënësin e radhës. Së fundmi ka...