E diel, 14 Prill, 2024

Ndërtohet një bibliotekë prej plastike për fëmijët jetimë

- Advertisement1-

Kjo është një nga biblikotekat më unike në Mianmar, e ndërtuar me mbeturina plastike të ricikluara, për fëmijët jetimë të qytezës Yangon.


Edhe pse duhet të kishte mirapritur lexuesit e saj të rinj për këtë vit, biblioteka qëndron e zbrazët pa libra ose arkiva dhe shkak është konflikti pas grushtit të shtetit në Mianmar.

- Advertisement -

Projekti i bibliotekës në Taikkyi, një lagje në veri të qytetit më të madh të Mianmarit, filloi në dhjetor 2020 si një sipërmarrje e OJQ-ve dhe ka marrë donacione të mbeturinave plastike nga komuniteti lokal.

Duket si një shtëpi kukullash me mure shumëngjyrësh të bëra me “eko-tulla” brenda kornizave metalike, të punuara nga vullnetarët.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Nga Ana Llazo: Prindërit duhet të përfshihen në procesin edukativ-mësimor si partnerë të edukimit të fëmijëve të tyre

Roli i prindit është parësor në procesin e edukimit por edhe të mbarëvajtjes së...

Nesër rifillon mësimi, muajt e fundit të vitit shkollor përfshijnë testin e arritshmërisë dhe maturës

Pas pushimeve pranverore, nesër, më 15 Prill 2024, fillon periudha e dytë e gjysmëvjetorit...

Komunikimi mësues-nxënës në klasë – ja si të veproni

Komunikimi është faktori më i rëndësishëm që ndikon në shëndetin e një personi dhe...

Egzona Pantina, mësuesja që transmeton gjithë njohuri tek gjeneratat e ardhshme në Web Developer

🌟 Storie Suksesi: Njihuni me Egzona Pantinën! 🚀💻 Egzona ka pasur një udhëtim shumë frymëzues...