E shtunë, 24 Shkurt, 2024

Ministria e Arsimit vjen me njoftim: 812 studente të STEM përfitojnë ndihmë financiare nga shteti

- Advertisement1-

Ministria e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë nëpërmjet një njoftimi në rrjetin social Facebook, ka bërë të ditur që 812 gra dhe vajza që studiojnë në fushat e Shkencës, Teknologjisë, Inxhinierisë dhe Matematikës kane përfituar mbështetje nga shteti.


“Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI), ka publikuar sot listën e përfitueseve në Thirrjen për mbështetje financiare të studenteve vajza/gra në fushat e Shkencës, Teknologjisë, Inxhinierisë dhe Matematikës (STEM) të arsimit të lartë në Kosovë.”, thuhet në njoftim.

- Advertisement -

MASHTI thotë që për përfitimin e kësaj ndihme financiare kishin aplikuar gjithsejt 1315 studente të departamenteve të potencuara më lartë, por vetëm 812 prej tyre i kishin plotësuar kriteret e kërkuara.

“Në këtë thirrje, kanë aplikuar gjithsej 1315 studente, ndërsa Komisioni vlerësues i MAShTI-t ka konstatuar se 812 prej tyre i kanë përmbushur kriteret e kërkuara të thirrjes dhe janë përfituese të kësaj mbështetje financiare në vlerë prej 1 mijë euro për secilën”/Kidsofkosova.net/

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Nga Besnik Alili: Mësimdhënia nuk është vetëm profesion por është edhe një art i të jetuarit

Besnik Alili -profesor i grupit klasor pranë shkollës fillore komunale "Përparimi", Reçicë e Madhe...

Malvina Lamçe Rista: Mësimdhënia nuk është një punë e lehtë

Ata që punojnë çdo ditë për të ndriçuar mendjen e fëmijëve, e dinë shumë...

Asije Berisha, zgjedhet mësuesja më e mirë në shkollën “Xhevat Berisha” në Prizren

Asije Berisha, është zgjedhur mësuesja më e mirë në shkollën "Xhevat Berisha" në Prizren,...

Nxënësit e shkollës “Anton Zako-Çajupi” në Mitrovicë vizitojnë kompaninë LIRI në Prizren – shikojnë nga afër procesin e prodhimit

Nxënësit e shkollës fillore "Anton Zako-Çajupi" në Mitrovicë kanë vizituar kompaninë LIRI në Prizren...