E martë, 16 Prill, 2024

Metoda e re e edukimit: Rregulla 3-6-9-12 do t’i mbrojë fëmijët tuaj nga ndikimet e këqija

- Advertisement1-

Fëmijët po bëhen gjithnjë e më shumë të varur nga interneti, ndërkaq në botë kjo ka shkuar aq larg sa që me të madhe po hapen klinika për shërim.

Ekspertët e të gjitha shteteve po bashkohen në përpjekje që të mbrojnë gjeneratat e reja, mirëpo formula magjike ende nuk është zbuluar.

- Advertisement -

Mirëpo, rregulli 3-6-9-12 ndoshta mund të ndihmojë, transmeton Telegrafi.

Deri tani, Kolegji Mbretëror australian i Pediatrisë e ka propozuar zgjidhjen.

Ekspertët e këtij institucioni konsiderojnë që fëmijët nuk do të duhej që të përdorin aparatet e internetit para moshës trevjeçare. Madje edhe pas kësaj moshe, do të duhej të ekzistojnë përkufizime prej më së shumti një orë në ditë.

- Advertisement -

Ata pikërisht propozojnë rregullin 3-6-9-12 , si model i përdorimit të shëndosh të formave bashkëkohore të komunikimit:

– Nuk ka përdorim të kompjuterit dhe telefonit deri në moshën trevjeçare.

– Pa internet deri në moshën gjashtëvjeçare.

- Advertisement -

– Është e ndaluar të luhen lojëra para moshës nëntëvjeçare.

– Mos u lejoni të futen në rrjete shoqërore para moshës dymbëdhjetëvjeçare.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Alp Morina (1-vjet e gjysmë), nga Lumishta e Malishevës ka nevojë për ndihmë

Apel për ndihmë! Alp (Liridon) Morina, nga fshati Lumishtë komuna Malishevë, mosha 1vit e gjashtë...

Vipa çips: Sigurinë e kemi gjithmonë në nivel, po eksportojmë në Itali pa asnjë pengesë

Kompania ‘Pestova’ ka reaguar lidhur me lajmin që u publikua në media lidhur me...

Blerond Maraj nga Peja ka nevojë për ndihmën tuaj

Blerond Maraj nga Peja ka nevojë për ndihmën e të gjithëve për trajtim jashtë...

A po i demotivojme fëmijët nga veshjet që i blejmë? Nga Marsida Simo (Sociologe)

  Bota e konsumit ka vite që është brendësuar në jetën tonë, duke filluar edhe...