E hënë, 26 Shkurt, 2024

Mësuesja përmes një video tregon mënyrën gjeniale si i bën nxënësit ta dëgjojnë

- Advertisement1-

Një edukatore e zgjuar zbulon metodën e thjeshtë që garanton që studentët t’i kushtojnë vëmendje asaj.


Kaitlyn O’ Nan që mëson fëmijët e klasës së katërt në Amerikë betohet për këtë teknikë komunikimi.

- Advertisement -

Mësuesja e shkollës fillore postoi në llogarinë e saj në TikTok për të shpjeguar saktësisht se si sigurohet që nxënësit e saj të argëtohen ndërsa e dëgjojnë.

 

Duke postuar nën domenin @thefirstgradeteacher, ajo tha: “Kam një histori gazmore të ditës për ju. Pasi pashë një video për të pasur një fjalë si kod, më duhej ta bëja në klasën time”.

- Advertisement -

Kaitlyn zbulon se teknika përfshin të kesh një fjalë si kod, që mësuesi duhet ta thotë përpara se studentët të mund të bëjnë atë që udhëzoni. “Studentët nuk mund të bëjnë atë që ju kërkuat të bënin derisa të thoni fjalën e kodit. Kjo i ndalon studentët të përpiqen të bëjnë atë që po thoni ndërsa ju po jepni udhëzimet”, tha ajo. “Çdo ditë unë do t’i lë studentët të zgjedhin fjalën e kodit. Dëshironi të dini se çfarë zgjodhën sot? Ata zgjodhën gjyshen”, shtoi zonja O Nan ndërsa zbuloi tabelën e saj të bardhë.

Ajo tha se përdor fjalën disa herë në ditë dhe kur studentët e dinë se po vjen, ata i kushtojnë vëmendje shtesë. “Kështu që gjatë gjithë ditës sot thashë ‘a je gati për fjalën e kodit sekret? Mirë gati? Gjyshe’”, tha mësuesja. “Do të duhet të shohim se çfarë do të zgjedhin nesër,” tha ajo duke fshirë fjalën.

Postimi është parë 114 mijë herë dhe përdoruesit e TikTok kanë qenë të shpejtë për të komentuar. “Ti je një mësues kaq argëtues”, komentoi një person. Ndërsa, një tjetër përdorues i TikTok tha: “Faleminderit që ndatë fjalën e kodit. E nisa dje dhe bën mrekulli”

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Nga Bujar Hajdarmataj: Sfidat e ushtrimit të profesionit të mësuesit

Rrallë mund të gjesh një profesion tjetër përveç mësuesisë ku mësimdhënësit janë obliguar e...

Mësuesit shqiptarë të shqetësuar: Të rinjtë flasin më mirë anglishten se shqipen

2024 është “Viti i Gjuhës Shqipe”, shpallur nga Ministria e Arsimit, për të treguar...

Nga Malvina Lamçe Rista: Shkëputur nga ditari i një ish-nxënëseje dikur…Sot mësuese

Dita kur mësuesja jote të kish' folur, ngritur zërin, apo kritikuar, ishte dita më...

Anulohet tenderi mbi 330 mijë euro për digjitalizim të procesit arsimor në Prishtinë

Komuna e Prishtinës ka anuluar procedurën e prokurimit për digjitalizim të procesit edukativo-arsimor për...