E martë, 16 Prill, 2024

Mësuesja në Zvicër ia lë trashëgimi 300 mijë franga komunës ku jetoi dhe punoi për shumë vite

- Advertisement1-

Bertha Gertrud Riniker ishte mësuese në kantonin Aargau për shumë vite dhe dha mësim në shkollën Gönhard në Aarau për një kohë të gjatë.

Ajo vdiq në vitin 2020 në moshën 94-vjeçare dhe u varros në Aarau. Ajo ia la qytetit të Aarau rreth 300 mijë franga – “një trashëgimi bujare”, siç raporton “Aargauer Zeitung”.

- Advertisement -

Dëshira e saj e fundit ishte të përdorte paratë për të ndihmuar fëmijët dhe të rinjtë në rrethana të vështira financiare.

Tani komuniteti dëshiron ta zbatojë edhe këtë.

“Me kërkesën e Bertha Gertrud Riniker, trashëgimia do të përdoret për trajnime dhe ndihmë arsimore për fëmijët dhe të rinjtë të cilëve u mungojnë burimet e nevojshme,” shpjegon Christian Baschera, Shefi i Shërbimeve Sociale për qytetin e Aarau.

- Advertisement -

Rreth 90 miliardë franga trashëgohen në Zvicër çdo vit. Kantoni vjen i fundit, i ndjekur nga të afërmit ose fondacionet. Nëse nuk emëroni askënd si trashëgimtar dhe nuk dëshironi të dhuroni, i lini gjërat tuaja publike. Për shembull, ky ishte rasti në Hettlingen në vitin 2023, ku në mënyrë krejt të papritur kantoni i Cyrihut trashëgoi rreth 3.4 milionë franga sepse një person i ndjerë tashmë nuk kishte lënë trashëgimtarë apo testament.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Majlind Ferdulli emërohet ushtrues detyre i drejtorit në shkollën “Emin Duraku” në Gjakovë

Drejtoresha e Arsimit në Gjakovë, Eranda Kumnova-Baci, ka njoftuar se Majlind Ferdulli nga sot...

Nxënësi Riad Mani nga Prizreni fiton tre medalje në turneut e karates

Nxënësi Riad Mani nga shkolla "Emin Duraku" në Prizren ka fituar tre medalje në...

Besim Buja, mësimdhënësi nga Lipjani që kapi ditarin para 30-vitesh – organizoi mësimin shtëpi-shkolla në vitin 1991

Sot po ju prezantojmë mësimdhënësin nga Lipjani, Besim Buja, që kapi ditarin para 30-vitesh...

Ish-studenti i Edukimit për profesorin Xhevat Krasniqi: I tha studentes “s’paske mësuar por të pimë kafe, e zgjidhim ndryshe”

Arlind Hajdaraj, ish student në Fakultetin e Edukimit në Gjakovë ka thënë se gjatë...