E martë, 23 Korrik, 2024

Me këto truqe mund ta zgjidhni çdo detyrë matematikore pa ndihmën e askujt

- Advertisement1-

Për shumicën nga ne matematika është subjekt i “panjohur” dhe shpeshherë mendojmë se çfarë të mira ka nëse e gjejmë vlerën e përqindjes të një numri.

Gjithmonë i pyesim njerëzit apo gjejmë mënyra të lehta për t’i zgjidhur problemet matematikore, pasi që thjesht ato janë shumë të vështira për shumicën nga ne.

- Advertisement -

Sidoqoftë, pavarësisht se a jeni student, inxhinier, llogaritar apo dikush tjetër që merreni me numra në përditshmëri, këto truqe të mëposhtme do t’ua lehtësojnë jetën.

Pavarësisht se sa i gjatë është një numër, ju gjithmonë mund ta shumëzoni atë me 11 brenda pak sekondave përmes këtij truku

Mësojeni shumëzimin e numrit 9 duke pasur parasysh që renditja e shumave është nga 0 deri tek numri 9

Për ta gjetur rrënjën katrore të një numri dyshifror që përfundon me 5, ndiqeni këtë truk. Fillimisht e shumëzoni numrin e parë me veten, pastaj ia shtoni vlerën 1 dhe e vendosni numrin 25 në fund.

- Advertisement -rrrrrrr

Për të gjetur vlerën e përqindjes të një numri është më thjesht sesa që keni menduar. Fillimisht i pjesëtoni dy numrat me 10 dhe pastaj i shumëzoni për rezultatin final. /Telegrafi/

Marrë nga Telegrafi

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Detyra e matematikës që duket aq e thjeshtë, mirëpo askush nuk ka arritur deri te zgjidhja

Detyra duket më e thjeshtë dhe më e qartë: 8 ÷ 2 (2 +...

Detyra matematikore e shkollës fillore, por që njerëzit nuk po mund assesi ta zgjidhin

Ndonjëherë ajo që duket si një detyrë shumë e thjeshtë mund të jetë më...

Kjo detyrë matematikore i ka dy zgjidhje – cila është e sakta? (Foto)

Një detyrë matematikore ka bërë që shumë njerëz të kalojnë goxha kohë duke u...

Testoni aftësitë tuaja matematikore: Cili numër fshihet pas shkronjës N?

Për sot, ua kemi përgatitur një enigmë matematikore që mund ta përdorni për të...