E martë, 16 Prill, 2024

“Leximi dhe buzëqeshja duhet të mbushin jetën e secilit”, aktiviteti i veçantë nga nxënësit e Lezhës

- Advertisement1-

Po sikur secili prej nesh të përpiqej sadopak për të bërë tjetrin të ndihej mirë?! Atëherë do të jetonim në një botë më të bukur! Këtë bënë nxënësit e klasës së 2-të të shkollës “Beslidhja” në Lezhë në Ditën Ndërkombëtare të Librit për Fëmijë.

“Dita e buzëqeshjes” është një aktivitet i kthyer në traditë për Lezhën prej 10 vitesh, me moton e saj për të shpërndarë buzëqeshje në të gjithë qytetin e Lezhës por edhe në Shëngjin.

- Advertisement -

Shkolla 9-vjecare “Besëlidhja” në Lezhë dhe mësuesja ideatore dhe realizuese e këtij projekti të bukur, Lulezime Celami, sollën sërish buzëqeshjen e fëmijëve për të dhuruar buzëqeshje, për të cilën kanë më shumë nevojë njerëzit sot.

Shporta të mbushura me pergamena, thënie që synojnë të nxisin mirësinë, dashurinë dhe gëzimin tek secili e të përgatitura nga vetë nxënësit e shkollës Besëlidhja, mbushen rruget e qytetit duke ju kërkuar qytetarëve që të dhurojnë sa më shumë buzëqeshje.

Mesazhet e kesaj dite, që u shpalosen nga mësuese Lulzime Celami, drejtoresha e shkollës “Beselidhja”, Anisa Skandaj dhe përgjegjësi i bibliotekës “Gjergj Fishta”, z. Albert Çuko, përkonin jo vetëm me “Ditën e Buzëqeshjes” por edhe me Ditën Boterore të Librit për Fëmijë, duke vënë theksin se leximi dhe buzëqeshja duhet të mbushin jetën e secilit.

- Advertisement -

Këto mesazhe shkuan në cdo institucion, lulishte e kafenetë e qytetit, duke e kthyer Lezhën, të pakten për një ditë, në qytetin e buzëqeshjes.

A mundën këta fëmijë për pak minuta të krijonin atmosferë në qytet?! Të sillnin sadopak buzëqeshje?! -PO.

U përpoqën dhe ia dolën. Po sikur secili prej nesh të përpiqej sadopak për të bërë tjetrin të ndihej mirë?! Atëherë do të jetonim në një botë më të bukur! Këtë bënë nxënësit e klasës së 2-të në Ditën Ndërkombëtare të Librit për Fëmijë.

- Advertisement -

“Libri dhe Buzëqeshja” festuan me këta fëmijë duke përmbushur misionin e tyre për t’i dhënë ngjyrat e bukura jetës, ato të Mirësisë, Dashurisë, Paqes e Lumturisë.

Mbi 2000 pergamenë me këta thënie u ndanë anembanë qytetit. / PortaliShkollor

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Majlind Ferdulli emërohet ushtrues detyre i drejtorit në shkollën “Emin Duraku” në Gjakovë

Drejtoresha e Arsimit në Gjakovë, Eranda Kumnova-Baci, ka njoftuar se Majlind Ferdulli nga sot...

Nxënësi Riad Mani nga Prizreni fiton tre medalje në turneut e karates

Nxënësi Riad Mani nga shkolla "Emin Duraku" në Prizren ka fituar tre medalje në...

Besim Buja, mësimdhënësi nga Lipjani që kapi ditarin para 30-vitesh – organizoi mësimin shtëpi-shkolla në vitin 1991

Sot po ju prezantojmë mësimdhënësin nga Lipjani, Besim Buja, që kapi ditarin para 30-vitesh...

Ish-studenti i Edukimit për profesorin Xhevat Krasniqi: I tha studentes “s’paske mësuar por të pimë kafe, e zgjidhim ndryshe”

Arlind Hajdaraj, ish student në Fakultetin e Edukimit në Gjakovë ka thënë se gjatë...