E mërkurë, 24 Korrik, 2024

Kur duhet të fillojë fëmija të mbajë syze dielli

- Advertisement1-

Përveç kapelës, shumë prej nesh e dinë që fëmija ka nevojë dhe për syze për t’u mbrojtur nga dielli. Por në cilën moshë lejohen fëmijët të mbajnë syze dielli?


E vërteta është se nuk ka asnjë kufi të poshtëm përtej të cilit lejohet përdorimi i syzeve të diellit. Në çdo rast, nën moshën 6 muajsh, foshnjat nuk lejohen të ekspozohen në diell.

- Advertisement -

Nga mosha 6-12 muajsh ku bebet mund të ekspozohen më shumë në diell mund të fillojnë të mbajnë syze.

Deri në këtë moshë, kapelet dhe karroca janë zgjidhjet më të mira. Por sapo të jetë gjashtë muajsh, ai duhet të fillojë të mbajë syze kur është jashtë dhe veçanërisht kur qëndron në diell për një kohë të gjatë.

Çfarë duhet dinë nënat para se t’i blejnë

Së pari, duhet t’i jepni përparësi cilësisë dhe filtrave të mbrojtjes së lenteve. Flisni me okulisitn në mënyrë që ai t’ju sugjerojë disa mundësi dhe zakonisht, syzet për fëmijë kanë lente të zgjeruara për të qenë më të qëndrueshme.

Nëse fëmija është më i madh, përfshini atë në zgjedhjen e syzeve. Thuaji që të zgjedhë të preferuarat.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Gjest human: Mërgimtari që jeton në Gjermani do ta paguajë shumën për shërimin e 13 vjeçares

Dje dhe sot nëpër media ka qarkulluar thirrja për ndihmë ndaj Rinesa Danit. Për trajtimin...

9 vjeçarit nga Prizreni, Benjamin Beqirit i duhet ndihmë financiare për shërim

Benjamin Beqiri nga Prizreni, i cili po përballet me disa sëmundje që në lindje...

Alp Morina (1-vjet e gjysmë), nga Lumishta e Malishevës ka nevojë për ndihmë

Apel për ndihmë! Alp (Liridon) Morina, nga fshati Lumishtë komuna Malishevë, mosha 1vit e gjashtë...

Vipa çips: Sigurinë e kemi gjithmonë në nivel, po eksportojmë në Itali pa asnjë pengesë

Kompania ‘Pestova’ ka reaguar lidhur me lajmin që u publikua në media lidhur me...