E enjte, 20 Qershor, 2024

Kjo fotografi e cila u bë virale në rrjetet sociale do të dalë në ankand për mijëra dollarë

- Advertisement1-

Fotografia origjinale e një vajze e cila u bë virale në internet, do të dalë tani në ankand për mijëra dollarë.


Sipas BBC Chloe Clem, tani 10 vjeçe, u bë hit në internet në vitin 2013, kur në moshën dyvjeçare, nëna e saj e filmoi derisa kjo i dha një reagim të pakënaqur ndaj një udhëtimi të papritur në Disneyland.

- Advertisement -

Imazhi që atëherë është bërë një meme, për këdo që shpreh ndonjë shqetësim.

Fotografia do të shitet si pjesë e njësisë së të dhënave NFT, një mënyrë për të zotëruar imazhin origjinal dixhital.

NFT-ja siguron një certifikatë dixhitale të pronësisë së ndonjë imazhi apo video, dhe lejon që versionet e famshme origjinale të përmbajtjes – të tilla si memet dhe postimet virale – të shiten sikur të ishin vepra fizike të artit.

- Advertisement -

Në shumë raste, artisti mund të ruajë të drejtat e autorit të veprës së tyre, kështu që ata mund të vazhdojnë të prodhojnë dhe shesin kopje të saj, por blerësi zotëron “origjinalin” e tij.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Detyra e matematikës që duket aq e thjeshtë, mirëpo askush nuk ka arritur deri te zgjidhja

Detyra duket më e thjeshtë dhe më e qartë: 8 ÷ 2 (2 +...

Me këto truqe mund ta zgjidhni çdo detyrë matematikore pa ndihmën e askujt

Për shumicën nga ne matematika është subjekt i “panjohur” dhe shpeshherë mendojmë se çfarë...

Detyra matematikore e shkollës fillore, por që njerëzit nuk po mund assesi ta zgjidhin

Ndonjëherë ajo që duket si një detyrë shumë e thjeshtë mund të jetë më...

Kjo detyrë matematikore i ka dy zgjidhje – cila është e sakta? (Foto)

Një detyrë matematikore ka bërë që shumë njerëz të kalojnë goxha kohë duke u...