E martë, 23 Korrik, 2024

Kjo është arsyeja pse gratë janë të bukura

- Advertisement1-

Shumica e grave nuk e pëlqejnë veten! Ose të paktën gjithmonë ne gjejmë një të metë të vogël ose diçka që nuk na pëlqen.

Madje ne jemi të prirura si qenie që një gjë fare elementare dhe të vogël ta kthejmë në një diçka të madhe, herë të tjera monstruoze, çka shkatërron vetëvlerësimin.

- Advertisement -

Sepse pjesa dërrmuese e grave mendojnë se bukuria është ajo që imponohet nga stadardet që na vendos shoqëria, në format fizike si të modeleve, në vithet si të Kim Kardashian dhe me stilin e yjeve të famshëm dhe të adhuruar nga e gjithë bota. Në fakt, të gjitha këto janë ekuivalente me defektet që shkatërrojnë estetizmin e vlerësuar dikur nga shkrimtarët dhe poetët e së kaluarës.

Sa të bukur jemi në sytë e të tjerëve?

Nëse vetëm për një ditë do t’ju jepej mundësia të shikoni përmes syve të të tjerëve, do të habiteni kur të zbuloni se të tjerët ju duken njerëz të bukur, tërheqës, të veçantë dhe ata kanë të meta të vogla karakteristike njësoj si edhe ju. Një buzëqeshje magnetike, gjestet, ëmbëlsia ose qëndrimet tuaja supozojnë gjithçka për jetën dhe veten tuaj. Do të zbuloni gjithashtu se për njerëzit ju jeni vërtetë e bukur, sepse ata kanë ditur ta kuptojnë këtë në sytë tuaj për të arritur më pas drejt e në zemër.

Megjithatë, nëse vetëm do t’ju jepej mundësia të shikoni, përmes syve të të tjerëve, madje edhe vetëm për një ditë, mund të habiteni kur zbuloni se sa të tjerë ju duken të bukur, tërheqës dhe të veçantë edhe në të metat tuaja të vogla që në një farë mënyre ju karakterizojnë. Në buzëqeshjet magnetike, në gjestet, në ëmbëlsinë ose në ato qëndrime që ju supozohet se i bëni krejt spontanisht. Do të zbuloni se për njerëzit jeni të bukur, sepse ata kanë ditur të kuptojnë sytë tuaj dhe prej andej, ata kanë ardhur drejt në zemër.

Çfarë është bukuria?

Si mund ta përshkruajmë një koncept kaq të madh sa bukuria? Përgjigja ndaj atyre që pyesin se çfarë është bukura është pothuajse e pamundur, por për ta thjeshtëzuar ne mund ta konkretizojmë konceptin si cilësi të kënaqësive të shpirtit përmes shqisave drejt diçkaje ose dikujt që meriton soditjen e vëmendjen tonë, shkruan class.al. Pra, kush e përcakton se çfarë është e bukur dhe çfarë jo? Bukuria qëndron në zemrën e fortë, në plagët e një gruaje, në buzëqeshjen pas një fitoreje, në rrudhat, në sytë, në shpirtin e saj. Bukuria nuk mund të jetë diçka absolute dhe e pandryshueshme dhe ne nuk mund ta përcaktojmë apo definojmë atë.

- Advertisement -rrrrrrr

Pse gratë mendojnë se nuk janë të bukura?

Sipas studimeve të fundit, vetëm 4% e grave ndjehen të bukura. Sidoqoftë, fakti më shqetësues ka të bëjë me idenë se 59% e grave thonë se jetojnë nën presionin e të qenurit e bukur. Ky ankth për bukurinë stereotipe vjen nga shoqëria por edhe nga familja, miqtë dhe partneri. Është një gjendje që nuk ka asnjë arsye për të ekzistuar dhe që në planin afatgjatë mund të krijojë vetëvlerësim të ulët, pakënaqësi, përbuzje dhe pakënaqësi. Ndjenja negative që nuk na lejojnë më të shohim bukurinë tonë të vërtetë.

Të gjithë jemi të bukur

Pasiguria, vetëvlerësimi i ulët dhe pamundësia për të parë veten për atë që jemi në të vërtetë, janë pasojat e një shoqërie stereotipike që na ka mësuar që nga fëmijëria me standardet e bukurisë që nuk na përkasin aspak, por që ne e kemi të pashmangshme që t’i evitojmë. Ajo që ndoshta nuk e dini është se bukuria kalon nga zemra dhe ajo e një gruaje është e jashtëzakoshme. Kjo është arsyeja pse ne të gjitha jemi të bukura!

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Vetëm 1 në 5 paga në Kosovë konsiderohet si pagë jetese, qeverisë i kërkohet urgjentisht rritja e pagës minimale

Vetëm 1 në 5 paga në Kosovë rezulton se përmbushin kriterin e pagës së...

9-vjeçari nga Prishtina ka nevojë për ndihmën tuaj, vuan nga një sëmundje e rëndë

Nëntë vjeçari nga Prishtina Erion Bytyqi, vuan nga një sëmundje e rënde Dg: D.C.P....

Profesori Milazim Krasniqi me një rrëfim tejet frymëzues: Më 1983 bashkë me Ediben morëm ofertë për të punuar në Zvicër, por nuk u larguam...

Profesori Milazim Krasniqi ka rrëfyer një histori personale që lidhet me karrierën e tij...

E dhimbshme: Doktori i ri kosovar, Jetmir Morina, vdes në një aksident në Zvicër

Kosovari Jetmir Morina nga Topanica e Kamenicës humbi jetën në një aksident në Zvicër. Binte...