E martë, 23 Korrik, 2024

Kjo detyrë matematikore i ka dy zgjidhje – cila është e sakta? (Foto)

- Advertisement1-

Një detyrë matematikore ka bërë që shumë njerëz të kalojnë goxha kohë duke u marrë me të.

Madje, nga përdoruesit në internet llogaritet si njëra ndër detyrat më të vështira për tu zgjidhur.

- Advertisement -

Jo për diçka tjetër, por sepse si zgjidhje jepen dy opsione dhe askush nuk mund të thotë se cila është e sakta.

Opsioni i parë:

1+4=5

5+2+5=12

12+3+6=21

- Advertisement -rrrrrrr

21+8+11=?

?=40

Opsioni i dytë:

1+(4×1)=5

2+(5×2)=12

3+(6*3)=21

8+(11*8)=?

3+88=?

?=96

/ Telegrafi

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Detyra e matematikës që duket aq e thjeshtë, mirëpo askush nuk ka arritur deri te zgjidhja

Detyra duket më e thjeshtë dhe më e qartë: 8 ÷ 2 (2 +...

Me këto truqe mund ta zgjidhni çdo detyrë matematikore pa ndihmën e askujt

Për shumicën nga ne matematika është subjekt i “panjohur” dhe shpeshherë mendojmë se çfarë...

Detyra matematikore e shkollës fillore, por që njerëzit nuk po mund assesi ta zgjidhin

Ndonjëherë ajo që duket si një detyrë shumë e thjeshtë mund të jetë më...

Testoni aftësitë tuaja matematikore: Cili numër fshihet pas shkronjës N?

Për sot, ua kemi përgatitur një enigmë matematikore që mund ta përdorni për të...