E hënë, 26 Shkurt, 2024

Kancerit i gjirit: Pesë shenja të hershme që tregojnë një tumor në rritje

- Advertisement1-

Duke u bashkuar kundër kancerit të gjirit, organizata bamirëse Walk The Walk tregoi katër shenja të hershme dhe të zakonshme të sëmundjes që mund të nxisin diagnozën, trajtimin dhe kurimin.


Një nga simptomat e hershme dhe “të zakonshme” të kancerit të gjirit është kur shfaqet një skuqje rreth thithkës. Një shenjë tjetër e një tumori në rritje të gjirit përfshin “një thithkë që është tërhequr”.

- Advertisement -

Është gjithashtu një tregues i kancerit të gjirit kur thithka ndryshon pozicionin ose formën e saj.

Fjala kyçe këtu është “ndryshime”, pasi disa gra kanë thithë të tërhequr; ky është vetëm një shqetësim nëse ky është një zhvillim i ri për ju.

Kanceri i gjirit gjithashtu mund të çojë në rrjedhjen nga një ose të dy thithkat.

- Advertisement -

Pesë shenja të hershme dhe të zakonshme që mund t’i vëreni në thithkë:

Skuqje rreth thithkës

Thithkë e tërhequr

- Advertisement -

Thithkë që ka ndryshuar pozicionin ose formën

Rrjedhe nga një ose të dy thithkat

Ndryshimi i ngjyrës së lëkurës rreth thithkës

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Rrëfimi prekës i mësueses nga Vlora që është e prekur me kancer

Tetori është muaji i ndërgjegjësimit ndaj kanc erit të gjirit dhe të shumta kanë...

Kujdes prindër | Rritet numri i fëmijëve me COVID-19, pediatrja: Kemi kërkuar staf mbështetës

Rritja e rasteve me COVID-19 ditëve të fundit ka bërë që edhe numri i...

Mjekët e Kosovës sytë kah Gjermania, vazhdon ikja masive e tyre

Kosova rrezikon të mbetët pa mjekë nëse trendi i ikjes nga Kosova vazhdon me...

Infektologu kosovar: Kosova rrezikohet nga Lija e Majmunëve, s’ka vaksinë për këtë sëmundje

Infektologu, Hamdi Ramadani ka thënë se lija e majmunëve pritet të përhapet edhe në...