E enjte, 20 Qershor, 2024

Iluzioni i mahnitshëm optik tregon 3 diell në qiell

- Advertisement1-

Një fenomen spektakolar mund të shihet në videot e mëposhtme.


Domethënë një i ashtuquajtur diell anësor, i quajtur gjithashtu Parhelion u shfaq në qiell.

- Advertisement -

Kjo jep përshtypjen se ka 2 diell, disi më të dobët, pranë diellit aktual.

Ky fenomen shkaktohet nga kristalet e akullit mbi të cilat drita thyhet në përputhje me rrethanat.

Në mënyrë që ata të shfaqen në qiell, kristalet e akullit duhet të kenë një formë gjashtëkëndore.

- Advertisement -

 

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Detyra e matematikës që duket aq e thjeshtë, mirëpo askush nuk ka arritur deri te zgjidhja

Detyra duket më e thjeshtë dhe më e qartë: 8 ÷ 2 (2 +...

Me këto truqe mund ta zgjidhni çdo detyrë matematikore pa ndihmën e askujt

Për shumicën nga ne matematika është subjekt i “panjohur” dhe shpeshherë mendojmë se çfarë...

Detyra matematikore e shkollës fillore, por që njerëzit nuk po mund assesi ta zgjidhin

Ndonjëherë ajo që duket si një detyrë shumë e thjeshtë mund të jetë më...

Kjo detyrë matematikore i ka dy zgjidhje – cila është e sakta? (Foto)

Një detyrë matematikore ka bërë që shumë njerëz të kalojnë goxha kohë duke u...