E shtunë, 24 Shkurt, 2024

Ide për të inkurajuar ngrënien e mëngjesit nga fëmijët

- Advertisement1-

U duhet treguar fëmijëve tuaj se mëngjesi është i shijshëm dhe se kjo është një pjesë e rëndësishme e ditës tuaj, në këtë mënyrë i inkurajoni ata për të ngrënë.

Këtu kemi disa ide për të inkurajuar fëmijët të hanë mëngjes:

- Advertisement -

Shndërrojeni vaktin e mëngjesit një kohë për t’u ulur dhe për të ngrënë me fëmijët tuaj. Duke qenë një shembull i mirë është një mënyrë efikase për të ndryshuar zakonet e tyre.

Nëse fëmija juaj thotë se ai nuk është i uritur në mëngjes, provoni duke gatuar një ushqim të shëndetshëm, me qumësht, kos dhe me fruta të tilla si banane, në vend të një mëngjesi tradicional.

Një tjetër opsion për fëmijën tuaj është ngrënia e një vakti të vogël në shtëpi, të tillë si një tas të vogël me tërshërë ose fruta. Ju pastaj mund të jepni fëmijën tuaj me vete në shkollë, një sandviç ose kos natyral me fruta.

- Advertisement -

Nëse keni një orar te reduktuar në mëngjes, provoni ta vendosni alarmin e fëmijës suaj 10 minuta më parë, ose rregulloni çante e fëmijës suaj dhe vendosni rrobat e saj/tij një natë më parë. Ju mund edhe të përgatisni mëngjes e ditës së nesërme një natë më parë, hidhni tërshërë të thatë në një tas të mbuluar, ose vendosni feta frutash, arra apo rrush të thatë në një pjatë.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Alp Morina (1-vjet e gjysmë), nga Lumishta e Malishevës ka nevojë për ndihmë

Apel për ndihmë! Alp (Liridon) Morina, nga fshati Lumishtë komuna Malishevë, mosha 1vit e gjashtë...

Vipa çips: Sigurinë e kemi gjithmonë në nivel, po eksportojmë në Itali pa asnjë pengesë

Kompania ‘Pestova’ ka reaguar lidhur me lajmin që u publikua në media lidhur me...

Blerond Maraj nga Peja ka nevojë për ndihmën tuaj

Blerond Maraj nga Peja ka nevojë për ndihmën e të gjithëve për trajtim jashtë...

A po i demotivojme fëmijët nga veshjet që i blejmë? Nga Marsida Simo (Sociologe)

  Bota e konsumit ka vite që është brendësuar në jetën tonë, duke filluar edhe...