E diel, 14 Prill, 2024

Hapet shkolla e parë për mësimin e lahutës – flet themeluesi Sokol Plakolli / VIDEO

- Advertisement1-

Në Prishtinë është hapur shkolla e parë që do t’ju mësojë gjithë të interesuarve instrumentin e lahutës.


Për të mbajtur gjallë këtë traditë shekullore është vendosur që kjo shkollë t’ju mundësojë të rinjve dhe jo vetëm të mësojnë lahutën e të kenë në të ardhmen një certifikatë si lahutarë.

- Advertisement -

Kjo nismë është ndërmarrë nga Qendra për Zhvillimin e Kulturës Tradicionale, “Shkaba”, që organizon edhe festivalin e lahutës.

Themeluesi i shkollës, Sokol Plakolli, në një intervistë për “Kids of Kosova”, ka treguar se kjo shkollë do t’iu krijojë të gjithëve mundësinë që të mësojnë, luajnë në lahutë dhe të mësojnë mbi Eposin e Kreshnikëve.

Ai ka thënë se kjo shkollë do të hapet edhe në trevat tjera shqiptare.

- Advertisement -

Për më tepër ndiqeni intervistën:

 

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

INTERVISTË | Mësuesja Anduena Hajredinaj: Kam ecur 3 orë këmbë paralufte për të mbajtur mësimin – ja rrëfimi im

Anduena Hajredinaj Buqani, e nisi profesionin si mësimdhënësve paralufte, saktësisht para 28 viteve. Kujton...

Drejtori Rrahim Bekteshi: Misionin e mësuesit e kisha në shpirt, ky mision rritej me kohën

Intervistë e drejtorit të shkollës ”Emin Duraku” në Prizren, ma.sc. Rrahim Bekteshi e realizuar...

INTERVISTË: Shqipe Berisha, mësuese në shkollën e të verbërve në Pejë: Puna në këtë institucion një mision – asnjëherë s’do të largohem

Qendra Burimore “Xheladin Deda “ në Pejë , e vetmja qendër në Kosovë që...

INTERVISTË| Fëllanza Kirajtani, koordinatore e cilësisë në shkollën “Emin Duraku” në Prizren: Të gjithë përgjegjës për rezultatin jo të mirë në PISA

Pas rezultateve të dobëta të PISA-s, shkolla fillore "Emin Duraku” në Prizren ka filluar...