E martë, 21 Maj, 2024

Gjërat që fëmijët tanë duhet të dinë për dashurinë

- Advertisement1-

Ka shumë stereotipe në lidhje me dashurinë. Përrallat paraqesin një pamje perfekte të dashurisë, kalorës me forca të blinduara dhe fund të lumtur. Ose filmat, nga ana tjetër, dërgojnë mesazhe që dashuria bazohet në një keqkuptim të së kaluarës, ose me dikë që ne e urrenim sepse ai / ajo na ngacmonte.

Të gjithë këta shembuj i çojnë fëmijët tanë drejt nxjerrjes së stereotipeve të dashurisë romantike dhe keqkuptimit të pikës së dashurisë, në radhë të parë.

- Advertisement -

Fëmijët zakonisht i marrin prindërit e tyre si një model për gjithçka, përfshirë edhe dashurinë. Përshtypja e tyre e parë e dashurisë vjen nga marrëdhëniet e prindërve të tyre. Prandaj, si prindër duhet të jemi vigjilentë se çfarë shembulli u paraqesim fëmijëve tanë në lidhje me thelbin e dashurisë, nga afeksioni te falja dhe komunikimi te respekti.

Abuzimi nuk korrespondon me dashurinë

Goditja dhe ngacmimi nuk ka asnjë lidhje me dashurinë. Kur fëmijët tuaj t’ju thonë se janë ngacmuar nga dikush, mos i lini të mendojnë se kjo është për shkak se ngacmuesi i ka qejf. Në këtë mënyrë, ju i bëni ata të mendojnë se abuzimi është një shenjë dashurie, dhe është vërtet e gabuar nëse mësojnë ta lidhin atë me dashuri. Kjo do t’u shkaktojë atyre shumë telashe sapo të rriten.

- Advertisement -

Mos harroni të doni veten

Fëmijët duhet të mësojnë se gjithmonë duhet ta duan veten, por jo të jenë egoistë. Do të thotë që ata nuk duhet të sakrifikojnë vetveten për të kënaqur partnerin e tyre, as për të harruar plotësisht nevojat dhe dëshirat e të dashurve të tyre.

- Advertisement -

Në dashuri duhet të japim dhe të marrim

Si prindër, ne gjithmonë shprehim dashurinë tonë të pakushtëzuar ndaj fëmijëve tanë, por nuk duhet të mos i bëjmë të vetëdijshëm se ata nuk mund vetëm të presin gjithë kohës. Kur jeni në një marrëdhënie, është gjithmonë e rëndësishme të mësoni rëndësinë e mirësisë dhe kompromisit sepse kjo është një shenjë e një marrëdhënie të shëndetshme.

Dashuria duhet të të bëjë një person më të mirë

Nga të gjitha llojet e ndryshme të dashurisë, fëmijët tuaj duhet të mësojnë se ata meritojnë llojin e dashurisë që i bën ata një person më të mirë. Bëni të vetëdijshëm se dashuria duhet t’i drejtojë ata drejt një të ardhme më të ndritur dhe t’i bëjë ata një qenie njerëzore më të mirë.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Gjest human: Mërgimtari që jeton në Gjermani do ta paguajë shumën për shërimin e 13 vjeçares

Dje dhe sot nëpër media ka qarkulluar thirrja për ndihmë ndaj Rinesa Danit. Për trajtimin...

9 vjeçarit nga Prizreni, Benjamin Beqirit i duhet ndihmë financiare për shërim

Benjamin Beqiri nga Prizreni, i cili po përballet me disa sëmundje që në lindje...

Alp Morina (1-vjet e gjysmë), nga Lumishta e Malishevës ka nevojë për ndihmë

Apel për ndihmë! Alp (Liridon) Morina, nga fshati Lumishtë komuna Malishevë, mosha 1vit e gjashtë...

Vipa çips: Sigurinë e kemi gjithmonë në nivel, po eksportojmë në Itali pa asnjë pengesë

Kompania ‘Pestova’ ka reaguar lidhur me lajmin që u publikua në media lidhur me...