E shtunë, 24 Shkurt, 2024

Fëmijët nuk ju dëgjojnë dhe ju kthejnë fjalën? Ja si të silleni me ta

- Advertisement1-

“Bëj si them unë, por mos bëj si unë”… nëse ky është modeli që ju i ofroni fëmijës suaj, e sigurt që fjalët do i marrë era dhe ai do rritet për të qenë një shembëlltyrë e juaja!


Shumë prindër pretendojnë të dëgjojnë fëmijën, kur gjithçka bëjnë është të flasin mbi ta, nuk i trajtojnë me respekt e kur këta të fundit i ndërpresin e bëjnë gjithëfarë sjelljesh për të tërhequr vëmendjen e tyre, prindi shokohet!

- Advertisement -

Si adoleshentët dhe fëmijët e vegjël janë në kërkim të “zërit” të tyre dhe vendit që ata duan të kenë në familje e jashtë saj.

Me kalimin e viteve, kjo gjë e vogël në dukje (ngritja e zërit, mosrespektimi i tjetrit në bisedë etj) mund të shndërrohen në çështje madhore të disiplinës.

Fëmijët duhet dhe mund ta mësojnë që të vegjël se si t’i shprehin në mënyrë konstruktive nevojat, dëshirat dhe mendimet e tyre!

- Advertisement -

Por para së gjithash mbani mend se shembulli i parë i fëmijës jeni ju! Këtu keni disa këshilla si të silleni kur fëmijët ngrenë krye!

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Alp Morina (1-vjet e gjysmë), nga Lumishta e Malishevës ka nevojë për ndihmë

Apel për ndihmë! Alp (Liridon) Morina, nga fshati Lumishtë komuna Malishevë, mosha 1vit e gjashtë...

Vipa çips: Sigurinë e kemi gjithmonë në nivel, po eksportojmë në Itali pa asnjë pengesë

Kompania ‘Pestova’ ka reaguar lidhur me lajmin që u publikua në media lidhur me...

Blerond Maraj nga Peja ka nevojë për ndihmën tuaj

Blerond Maraj nga Peja ka nevojë për ndihmën e të gjithëve për trajtim jashtë...

A po i demotivojme fëmijët nga veshjet që i blejmë? Nga Marsida Simo (Sociologe)

  Bota e konsumit ka vite që është brendësuar në jetën tonë, duke filluar edhe...