E hënë, 22 Korrik, 2024

Fëmijët deri në një vit duhen të flenë vetëm në shpinë

- Advertisement1-

Fëmijët deri në një vit duhen të flenë në shpinë, në dyshek më të fortë dhe në dhomën e njëjtë me prindërit, është një nga rekomandimet e reja për sigurinë e foshnjave, të cilën e ka publikuar Akademia amerikane e pediatërve.

Në konferencën amerikane të pediatërve amerikanë, e mbajtur në Boston, është konkluduar që foshnjat, për të shmangur të ashtuquajturën sindromë të vdekjes së papritur, e cila është gjithnjë më e shpeshtë gjatë viteve të fundit, duhet gjithmonë të flenë në shpinë, ndërsa fjetja në një anë (në krah) vlerësohet si e pasigurt.

- Advertisement -

Rekomandohet edhe që foshnjat në gjendje të zgjuar një kohë ta kalojnë duke u shtrirë në stomak, por nën kontrollin e të rriturve.

Pediatrit amerikanë këshillojnë që në krevatet e bebeve të mos ketë gjëra të buta, mbulesa të lirshme, duke përfshirë edhe batanijen dhe jastëkun, si dhe as mbrojtës nga goditjet.

Bebet po ashtu nuk duhet që rregullisht të flenë në pozitën e ulur, as në karrocat e veta dhe as në ulëset speciale të automobilave.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Gjest human: Mërgimtari që jeton në Gjermani do ta paguajë shumën për shërimin e 13 vjeçares

Dje dhe sot nëpër media ka qarkulluar thirrja për ndihmë ndaj Rinesa Danit. Për trajtimin...

9 vjeçarit nga Prizreni, Benjamin Beqirit i duhet ndihmë financiare për shërim

Benjamin Beqiri nga Prizreni, i cili po përballet me disa sëmundje që në lindje...

Alp Morina (1-vjet e gjysmë), nga Lumishta e Malishevës ka nevojë për ndihmë

Apel për ndihmë! Alp (Liridon) Morina, nga fshati Lumishtë komuna Malishevë, mosha 1vit e gjashtë...

Vipa çips: Sigurinë e kemi gjithmonë në nivel, po eksportojmë në Itali pa asnjë pengesë

Kompania ‘Pestova’ ka reaguar lidhur me lajmin që u publikua në media lidhur me...