E enjte, 22 Shkurt, 2024

Fati i një vajze në jetë përcaktohet nga marrëdhënia që ka me babanë e saj

- Advertisement1-

Mos harroni, një vajzë ka nevojë për dashurinë e babait të saj, jo më pak se nëna e saj.


Varet nga shembulli juaj atëror si do të zhvillohen marrëdhëniet e saj kur të jetë rritur me njerëzit, të cilët do t’i zgjedhë si burra dhe, si rrjedhim, se si do të zhvillohet jeta e saj personale në atë kuptim.

- Advertisement -

Mos harroni, një vajzë ka nevojë për dashurinë e babait të saj, jo më pak se nëna e saj. Varet nga shembulli juaj atëror si do të zhvillohen marrëdhëniet e saj kur të jetë rritur me njerëzit, të cilët do t’i zgjedhë si burra dhe, si rrjedhim, se si do të zhvillohet jeta e saj personale në atë kuptim.

Tregoni ngrohtësi në marrëdhënien me vajzën tuaj, përqafojeni, komplimentojeni, admirojeni, jepini dhurata, jini të sinqertë. Shmangni mbrojtjen e vajzës suaj, gjithmonë! E dimë që e do. Por, me një tepricë dashurie atërore, një vajzë mund të zhvillojë një varësi të fortë emocionale nga babai i saj, e cila nuk shkakton më pak dëme sesa mungesa e dashurisë atërore.

Tregoni mirëkuptim dhe interes të sinqertë për jetën e vajzës suaj, kaloni kohë së bashku (shkoni në teatër, shkoni në ekspozita dhe koncerte, planifikoni pushime, dëgjoni muzikën që ajo do, interesohuni për atë që pëlqen, frymëzojeni atë të zhvillojë veten).

- Advertisement -

Ji i rreptë kur është e nevojshme, por gjithmonë i mençur dhe i drejtë. Ndëshkoni me dashuri, pa inat, duke shpjeguar veprimet tuaja. Mos lejoni kurrë të sulmoheni nga vajza juaj! Respektoni personalitetin e vajzës suaj, edhe nëse ajo është akoma shumë e re. Jini pozitivë dhe zhvilloni sensin e humorit.

Bëhu një shembull i denjë mashkullor në gjithçka! Inkurajoni feminitetin te vajza juaj. Mos harroni, ju jeni burri më i rëndësishëm në jetën e një gruaje të vogël në rritje: vajza juaj.

Ajo ju shikon nga afër dhe merr vendime për jetën në moshë të hershme. Mos e humbisni fëmijërinë e vajzës suaj! Në fund, shpresoj të fitoni shpërblimin më të lartë: dashurinë dhe mirënjohjen e vajzës suaj, dhe më e rëndësishmja, do ta shihni atë si një grua të lumtur në të ardhmen. Paçi fat!

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Alp Morina (1-vjet e gjysmë), nga Lumishta e Malishevës ka nevojë për ndihmë

Apel për ndihmë! Alp (Liridon) Morina, nga fshati Lumishtë komuna Malishevë, mosha 1vit e gjashtë...

Vipa çips: Sigurinë e kemi gjithmonë në nivel, po eksportojmë në Itali pa asnjë pengesë

Kompania ‘Pestova’ ka reaguar lidhur me lajmin që u publikua në media lidhur me...

Blerond Maraj nga Peja ka nevojë për ndihmën tuaj

Blerond Maraj nga Peja ka nevojë për ndihmën e të gjithëve për trajtim jashtë...

A po i demotivojme fëmijët nga veshjet që i blejmë? Nga Marsida Simo (Sociologe)

  Bota e konsumit ka vite që është brendësuar në jetën tonë, duke filluar edhe...