E hënë, 26 Shkurt, 2024

Ekziston një shpjegim shkencor: Pse ëndërrojmë sikur biem dhe çfarë do të thotë në të vërtetë?

- Advertisement1-

Psikologët besojnë se ëndrra në të cilën biem mund të shoqërohet me një ndjenjë tradhtie.


Kryesisht ëndrrat, por edhe ankthet shoqërohen me ndonjë eksperiencë pak a shumë traumatike nga jeta reale, dhe për këtë ne përjetojmë shumë gjëra përsëri kur flemë gjumë

- Advertisement -

Disa ndodhin para syve tanë qartë, ndërsa të tjerat nëpërmjet simbolikës, shpjegojnë psikologët, transmeton Telegrafi.

Ata gjithashtu besojnë se shkaku i ëndrrave të tilla qëndron në frikën e shtypur dhe në përvoja të ngjashme traumatike.

Duhet t’ju ketë ndodhur të paktën një herë të zgjoheni nga gjumi, sepse e keni ndier veten duke rënë, pas së cilës zemra po ju rrihte shpejt.

- Advertisement -

Psikologët kanë arritur në përfundimin se ëndrra në të cilën biem duhet të lidhet me situata në të cilat ndihemi të tradhtuar dhe pa mbështetje të mjaftueshme.

Një ëndërr e tillë mund të ndodhë edhe kur ne përgjithësisht jemi të zhgënjyer në jetë, kur një marrëdhënie emocionale përfundon ose kur një mik që nuk e prisnim që do të na braktiste.

Në shumicën e rasteve, psikologët e interpretojnë këtë ëndërr si një “thirrje” nga vetëdija jonë, për të përballuar emocionet tona dhe për të kapërcyer më lehtë përvojën e braktisjes.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

E jashtëzakonshme: 39-vjeçari boshnjak flet 73 gjuhë

Muhamed Mešić është një njeri me talent të jashtëzakonshëm gjuhësor që flet më shumë...

4 elementet më të rëndësishme për karrierë

Udhëheqësi duhet të jetë gjithnjë i përgjegjshëm për të ndërtuar marrëdhënie kuptimplotë dhe të...

Një ilustrim që ka habitur dashamirët e enigmës: A mund ta gjeni pjesën që përshtatet në piramidë?

Disa enigma janë të lehta për t’u zgjidhur, por disa janë krijuar për t’ju...

Hyn në fuqi rregullorja e re e BQK-së: Nga sot bankat nuk do të mund t‘i “vjelin” qytetarët

Nga sot të gjithga bankat , janë të obliguara që t‘i ju mundësojnë qytetarëve...