E hënë, 22 Korrik, 2024

Ecin 3 kilometra për në shkollë, fëmijët në Kukës në protestë, kërkojnë transport

- Advertisement1-

Këta fëmijë të lagjes “Kroi i Kuq” për të shkuar në shkollë ecin 3 km nga Kukësi në Bicaj.


Shkolla e tyre po restaurohet dhe janë transferuar në shkolla të tjera. Po rruga që përshkruajnë është e rrezikshme dhe burim aksidenti.

- Advertisement -

“Kemi frikë se na shtypin makinat s’ka as trotuare”.

“Është larg shkolla prej shtëpisë tonë. Ikim në këmbë”

“Kam e këtë fëmijë të vogël se coj dot vetëm ska trotuar nuk rrezikoj jetën e fëmijëve”.

“Kur të ndodhe ndonjë aksident do vijnë të hapin totuarin kush do bëhet kurban”.

Prindërit prej dy ditësh nuk i kanë dëguar në shkollë fëmijët e tyre dhe kërkojnë t’ju sigurohet transport.

“Çuni i rritur, të na fusin një autobus se vijmë natën në 7”.

- Advertisement -rrrrrrr

“S’ka kush e merr dhe ta sjellë duam, s’kemi makinë”.

“Të na venë transport, do ti mbajmë tek shtëpia skemi si ti çojmë”.

Nëse kjo kërkesë nuk merret parasysh nga Drejtoria e Arsimit banorët thonë se nuk do dërgojnë fëmijët në shkollë.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Kurti: Lajm i mirë, ngritja e Universitetit të Prishtinës në renditjen me të lartë në Webometrics ndonjëherë

Kryeministri Albin Kurti i është gëzuar lajmit Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” është ngritur...

Shembull i mirë: Punëtorët teknik të shkollës “Dituria” në Ferizaj edhe në pushim kujdesen për mirëmbajtjen e oborrit

Punëtorët teknik të shkollës "Dituria" në Ferizaj edhe në pushim në këto ditë të...

Çfarë duhet të kenë parasysh mësuesit kur testohen për zhvillimin e tyre profesional?

Kur mësuesit testohen për zhvillimin e tyre profesional, është e rëndësishme të kenë parasysh...

Drejtoresha Jehona Lushaku-Sadriu: Arsimi jocilësor i ka shtyrë shumë familje ta lëshojnë Kosovën

Statistikat e fundit të maturës shtetërore kanë treguar një rënie drastike të pjesëmarrësve në...