E martë, 23 Korrik, 2024

E besoni ose jo, kjo grua jeton me 1300 qen, 100 mace dhe 4 kuaj

- Advertisement1-

Marrja me një kafshë shtëpiake është jashtëzakonisht një përgjegjësi e madhe, imagjinoni të keni mijëra kafshë për t’u kujdesur.


Kjo është jeta e Wen Junhong, e cila e ka marrë përsipër t’u japë kafshëve të braktisura dashurinë që meritojnë, duke u siguruar atyre një strehë dhe një vend në zemrën e saj. Shtëpia e saj është e mbushur me kafaze.

- Advertisement -

68-vjeçarja Znj. Wen Junhong zotëron një shtëpi 2-katëshe dhe çdo dhomë është e mbushur me kafaze!Sipas saj, ajo shpëtoi qenin e saj të parë mbi 20 vjet më parë dhe nuk është ndalur që nga ajo kohë.Familja e saj tani përbëhet prej 1,300 qen, 100 mace, 4 kuaj dhe disa zogj e lepuj.Ajo zgjohet në 4 të mëngjesit çdo ditëWen ngrihet vërtet herët në mëngjes për t’u përgatitur për ditën e saj.

Ajo pastron të gjitha kafazet që shpesh janë plot me mbeturina, pastaj gatuan një përzierje perimesh, mishi dhe orizi për kafshët, rreth 500 kg (1102 l) ushqim. Wen shiti apartamentin e saj dhe mori një hua për të paguar shpenzimet për kafshëtKujdesi për kaq shumë kafshë nuk është shaka.Për të përmbushur nevojat e tyre, Wen, e cila dikur ishte teknike mjedisore, shiti apartamentin e saj.

Ajo gjithashtu ka marrë një hua dhe po përdor kursimet dhe pensionet e saj të jetës për t’u siguruar që kafshët e braktisura të kenë mundësi për ushqim dhe strehim.Ajo shpreson që një ditë njerëzit do të trokasin për t’i birësuar. Numri i kafshëve nën kujdesin e Wen po rritet ndërsa gjithnjë e më shumë njerëz po braktisin qentë e tyre.

Për ta ndihmuar atë, ajo ka një staf prej 6 personash, por gjithsesi, është vetëm çështje kohe para se të mbarojë hapësira e nevojshme për strehim. Për të mos përmendur, që për shkak të ankesave nga fqinjët, ajo tashmë është zhvendosur 6 herë. Ndërsa interesi për mbajtjen e kafshëve shtëpiake po rritet në Kinë, Wen shpreson që njerëzit do të fillojnë të birësojnë ‘foshnjat’ e saj në mënyrë që kafshët të mund të zhvendosen në shtëpitë e tyre përgjithmonë dhe të jetojnë të lirë.

 

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Detyra e matematikës që duket aq e thjeshtë, mirëpo askush nuk ka arritur deri te zgjidhja

Detyra duket më e thjeshtë dhe më e qartë: 8 ÷ 2 (2 +...

Me këto truqe mund ta zgjidhni çdo detyrë matematikore pa ndihmën e askujt

Për shumicën nga ne matematika është subjekt i “panjohur” dhe shpeshherë mendojmë se çfarë...

Detyra matematikore e shkollës fillore, por që njerëzit nuk po mund assesi ta zgjidhin

Ndonjëherë ajo që duket si një detyrë shumë e thjeshtë mund të jetë më...

Kjo detyrë matematikore i ka dy zgjidhje – cila është e sakta? (Foto)

Një detyrë matematikore ka bërë që shumë njerëz të kalojnë goxha kohë duke u...