E diel, 21 Prill, 2024

Diskriminimi në shkollë i vajzës 6 vjeçare, “iu lut mamasë ta bënte më të bardhë”

- Advertisement1-

ajza, 6 vjeçe, iu lut mamasë që ta bëjë atë të bardhë.

Jodie Ward, 27, tha se vajza e saj gjashtë vjeçare Aeesha Ali ka fërkuar pluhur zbardhues në fytyrën e saj për ta bërë atë më të bardhë, pas abuzimit nga shokët në një shesh lojërash.

- Advertisement -

Pretendon se shkolla e Bransholme, Yorks po bën një “sy të verbër”.

Jodie Ward tha se vajza e saj Aeesha Ali dëshpërimisht ka kërkuar që të duket më e bardhë, pasi shokët e shkollës i thanë asaj që të “zbardhte veten”.

- Advertisement -

Mamaja e saj është bardhë, por vajza ka ardhur nga një martesë me racë të përzier.

Mamaja, 27 vjeçe, tani po planifikon të heqë vajzën e saj të vogël nga Shkolla Fillore Dorchester në Bransholme, Hull  Yorks,  duke pretenduar se shqetësimet e saj kanë rënë në “vesh të shurdhër”.

Megjithatë, shkolla ka thënë se çdo shqetësim i tillë “hetohet gjithmonë i plotë”.

- Advertisement -

Nëna e tre fëmijëve tha: Vajza ime është racë e përzier, javën e kaluar asaj i tha një nxënës tjetër që i duhej të zbardhte veten”.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Nga Florent Selca: Kurikula e re ka shtatë fusha, gjashtë shkallë

PLANET MËSIMORE Kurikula e re, ka filluar të zbatohet nga 2014 në shkollat tona. Ajo ka; Shtatë...

Lajm i dhimbshëm: Vdes mësimdhënësja Shqipe Zeka nga Gjilani

Shkolla "Selami Hallaçi" në Gjilan ka njoftuar se ka vdekur mësuesja Shqipe Zeka. Shkolla njofton...

Profesoresha e matematikës Teuta Zogjani nderohet me mirënjohje

Gjimnazi i shkencave shoqërore "Ahmet Gashi" në Prishtinë i ka ndarë mirënjohje profesoreshës së...

Nga Blerim Mehmeti: Trajnimet për mësimdhënës të mbahen të shtunave dhe të jenë me mëditje 25 euro

Mendoj që trajnimet do të duhej të bëhen vetëm të shtuneve, për zhvillim profesional...