E shtunë, 24 Shkurt, 2024

Dialog mes nxënësit dhe mësuesit: Një tregim urtësie

- Advertisement1-

I thashë njëherë mësuesit tim:

-“Kam lexuar një libër prej të cilit nuk mbajë mend asgjë!”

- Advertisement -

Në atë çastë ai ma zgjati një hurmë dhe më tha:

-“Përtype!”

Unë e përtypa!

- Advertisement -

E më pas më tha: “A u rrite?!”

-“Jo” i thashë!

E ai ma ktheu: “Kjo hurmë të cilën e çove në stomakun tënd, do të ndahet në disa pjesë, e pas kësaj, ajo do të bëhet mish, kockë, lëkurë, flokë, thonjë dhe qeliza!”

- Advertisement -

E pas kësaj arrita që ta kuptoja se edhe leximi im, do të ndahej në disa pjesë, e një pjesë do të përqëndrohej në gjuhën time, një pjesë do të shtonte dijen time, një pjesë do të fokusohej tek gdhendja dhe stolisja e moralit dhe edukatës sime, e do ta hollonte stilin tim të të shkruarit dhe të folurit, megjithëse, unë s’do ta kuptoja këtë!

Nga Salman al-Ouda

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Nga Besnik Alili: Mësimdhënia nuk është vetëm profesion por është edhe një art i të jetuarit

Besnik Alili -profesor i grupit klasor pranë shkollës fillore komunale "Përparimi", Reçicë e Madhe...

Malvina Lamçe Rista: Mësimdhënia nuk është një punë e lehtë

Ata që punojnë çdo ditë për të ndriçuar mendjen e fëmijëve, e dinë shumë...

Asije Berisha, zgjedhet mësuesja më e mirë në shkollën “Xhevat Berisha” në Prizren

Asije Berisha, është zgjedhur mësuesja më e mirë në shkollën "Xhevat Berisha" në Prizren,...

Nxënësit e shkollës “Anton Zako-Çajupi” në Mitrovicë vizitojnë kompaninë LIRI në Prizren – shikojnë nga afër procesin e prodhimit

Nxënësit e shkollës fillore "Anton Zako-Çajupi" në Mitrovicë kanë vizituar kompaninë LIRI në Prizren...