E martë, 16 Prill, 2024

Detyra matematikore që po habit të gjithë, a mund ta zgjidhni ju?

- Advertisement1-

Detyra e më poshtme duket e thjeshtë në pamje të parë, por në fakt shumë persona po kanë problem ta gjejnë zgjidhjen e saj.

Ekuacioni është ky 8 ÷ 2 (2 + 2) =?

- Advertisement -

Shumë prej përdorusve mendojnë se zgjidhja është 16, ndërsa disa të tjerë thonë se zgjidhja e kësaj detyre është 1.

Sipas rregullave të algjebrës, rezultati duhet të jetë 16 sepse kllapat zgjidhen fillimisht, dhe pjesëtimi dhe shumëzimi kanë të njëjtin përparësi, kështu që problemi zgjidhet në mënyrë që nga e majta në të djathtë.

- Advertisement -

Mund të keni (8 ÷ 2) x (2 + 2), e cila do të ishte e barabartë me 16, ose mund ta shkruani si 8 ÷ [2x (2 + 2)], që do të ishte e barabartë me 1.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Detyra e matematikës për nxënësit e shkollës fillore hutoi edhe mësuesin e matematikës: A e dini zgjidhjen?

Detyra është një gjysmërreth në një kornizë dhe nxënësit duhej të kuptonin nëse konstatimi...

Harvardi kërkon falje dhe heq librin që ishte lidhur me lëkurë njeriu

Universiteti i Harvardit është tronditur nga një zbulim i tmerrshëm. Universiteti i famshëm amerikan njoftoi...

Sfida matematikore: Gjeni numrat në mënyrë që çdo trekëndësh dhe vijë horizontale të përmbajë numrat nga 1 deri në 9

Shumë prej jush do të thonë se matematika është shumë e mërzitshme dhe e...

Nëse mund ta zgjidhni këtë problem matematikor, inteligjenca juaj është në një nivel të lakmueshëm

Kjo enigmë është pak më e vështirë. Nuk është çështje gjetja e disa detajeve...