E martë, 16 Prill, 2024

Detyra e matematikës për nxënësit e shkollës fillore hutoi edhe mësuesin e matematikës: A e dini zgjidhjen?

- Advertisement1-

Detyra është një gjysmërreth në një kornizë dhe nxënësit duhej të kuptonin nëse konstatimi që forma në fotografi ka dy kënde të drejta është i saktë apo i pasaktë.

Babai i një vajze, një profesor i matematikës, ndau në Twitter detyrën që mori nga matematika për detyrën – në klasën e parë të shkollës fillore.

- Advertisement -

Shumë, si ai, u përpoqën të gjenin një zgjidhje, shkruan “Mirror”, përcjell Telegrafi.

“Nuk jam i sigurt se si duhet t’i shpjegoj asaj procesin e kësaj detyre”, shkroi dr. Kit Yates i Universitetit të Bath.

Detyra është një gjysmërreth në një kornizë dhe nxënësit duhej të kuptonin nëse konstatimi që forma në fotografi ka dy kënde të drejta është i saktë apo i pasaktë.

- Advertisement -

Ndërsa disa shkruanin një zgjidhje në komentet e postimit, të tjerët thanë se detyra ishte pa dyshim shumë e vështirë për nxënësit e fillores.

Yates, pas disa përpjekjesh dhe reflektimesh, zbuloi se përgjigjja ishte “e saktë”.

- Advertisement -

“Nëse e zmadhoni, atëherë sigurisht që mund të shihni që tangjentet në gjysmërreth e mbushin diametrin e saj në kënde të drejta”.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Detyra matematikore që po habit të gjithë, a mund ta zgjidhni ju?

Detyra e më poshtme duket e thjeshtë në pamje të parë, por në fakt...

Harvardi kërkon falje dhe heq librin që ishte lidhur me lëkurë njeriu

Universiteti i Harvardit është tronditur nga një zbulim i tmerrshëm. Universiteti i famshëm amerikan njoftoi...

Sfida matematikore: Gjeni numrat në mënyrë që çdo trekëndësh dhe vijë horizontale të përmbajë numrat nga 1 deri në 9

Shumë prej jush do të thonë se matematika është shumë e mërzitshme dhe e...

Nëse mund ta zgjidhni këtë problem matematikor, inteligjenca juaj është në një nivel të lakmueshëm

Kjo enigmë është pak më e vështirë. Nuk është çështje gjetja e disa detajeve...